Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolivälieräsarja huipentuu - Ei mitään menetettävää

26.03.2016

Perjantaina puolivälieräsarjan tasoittanut Kiekko-Vantaa raapi kolme peräkkäistä voittoa selkä seinää vasten-asemassa hallitsevaa Mestis-mestaria Jukureita vastaan ja venytti ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Tulikuuma ja viihdyttävä ottelusarja saa arvoisensa loppuhuipennuksen lauantaina Mikkelissä Kalevankankaan jäähallissa. Viidettä kertaa Mestiksen pudotuspelihistoriassa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Jukurit iskevät yhteen ratkaisevassa seitsemännessä puolivälieräottelussa.

–Ei meillä ole mitään menetettävää tässä kohtaa. Lähdemme pelamaan rentoa ja kovaa lätkää. Jos pelaamme parhaan pelimme tässä pudotuspelisarjassa, niin olemme varmasti vahvoilla, Kiekko-Vantaan kokenein pudotuspelipelaaja Jere Laine kertoo.

Nälkäinen Kiekko-Vantaa nappasi perjantaina loistavan esityksen jälkeen kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla runkosarjan ennätyspisteillä voittaneen Jukurit kotiyleisön edessä maalein 4–3 Nico Frimanin jatkoaikaosumalla.

Vantaalaisilta maalinteossa onnistuivat huipputaitavan Frimanin lisäksi kapteeni Toni Leinonen, puolustaja Lasse Uusivirta ja voimahyökkääjä Jere Laine. Juonikas pelintekijä Panu Mieho keräsi kaksi syöttöpistettä. 

–Tämä oli vauhdikkain ja tasaisin peli tässä pudotuspelisarjassa. Meillä oli ne omat hyvät hetkemme pelin sisällä, mutta niin oli myös Jukureillakin, tehot 1+1 kuudennessa puolivälieräottelussa tehot 1+1 saalistanut Laine sanoo.

Kiekko-Vantaa teki Mestis-historiaa nousemalla 3–0-tappioasemasta ottelusarjassa tasoihin. Lauantaina loistavasti pudotuspeleissä esiintyneillä lohipaidoilla on hieno mahdollisuus ottaa välieräpaikka ja tehdä lisää sarja –ja seurahistoriaa.

–Ei meidän tarvitse paljon viilata omaa peliä. Olemme pelanneet jokaisessa ottelussa hyvin ja lähdemme toteuttamaan samoja asioita. Huolellinen pitää olla ja pienet asiat täytyy tehdä tarkasti, runkosarjassa 14 maalia paukuttanut Laine sanoo.

Kovan laukauksen omaava laitahyökkääjä Laine on pelannut Jukureita vastaan illasta toiseen vahvasti. Perjantaina 25-vuotias snaipperi iski kevään ensimmäisen pudotuspelimaalinsa.

–Aina on hienoa tehdä maaleja, ja varsinkin tällaisessa tiukassa pudotuspelisarjassa. Onnistuminen tekee totta kai itseluottamukselle hyvää, Laine kuvailee.

Kiekko-Vantaan ja Jukureiden välinen seitsemäs ja ratkaiseva puolivälieräottelu starttaa Kalevankankaan jäähallissa klo 17.00. 

Playoffs 2016 – puolivälierä: Jukurit-Kiekko-Vantaa (voitot 3–3)

16.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 5–2

18.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 2–5

19.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 3–2

21.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 4–3 JA

23.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 2–6

25.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 4–3 JA

Puolivälieräsarjan parhaat pistemiehet:

1) Roope Ranta, Jukurit 4+3=7 (pudotuspelien pistepörssin jaettu kakkonen)

2) Teemu Turunen, Jukurit 4+3=7 (pudotuspelien pistepörssin jaettu kakkonen)

3) Nico Friman, K-Vantaa 4+2=6 (pudotuspelien pistepörssin kuutonen)

4) Pekka Niemimaa, K-Vantaa 3+3=6 (Pudotuspelien pistepörssin jaettu kasi ja kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa)

5) Toni Leinonen, K-Vantaa 3+3=6 (Pudotuspelien pistepörssin jaettu kasi ja neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa)

Kiekko-Vantaan puolustaja Lassi Raitanen nakuttanut tehot 0+5 ja taikuri Joel Lehtinen on saalistanut pudotuspeleissä tehot 0+4 ja jäänyt kahdeksassa edellisessä ottelussa vain kahdesti ilman tehopisteitä. 

Historia

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet pudotuspeleissä neljä kertaa aikaisemmin. Joukkueet olivat edellisen kerran vastakkain pudotuspeleissä kaudella 2011–12. Kiekko-Vantaa ei ole koskaan onnistunut tiputtamaan Jukureita pudotuspeleissä. 

Kiekko-Vantaa on ollut Mestiksen historiassa 12 kertaa pudotuspeleissä ja vain kerran se on edennyt jatkoon puolivälieristä. Lohipaitojen paras saavutus Mestiksessä on hopea keväältä 2003, kun se taipui kiihekässä finaalisarjassa juuri Jukureille otteluvoitoin 2–3.

Jukurit on kuusinkertainen Mestiksen mestari ja se on ollut pudotuspeleissä peräti 14 kertaa. Mikkeliläiset ovat sarjan menestyksekkäin joukkue ja ensi kaudella Liigaan nouseva Jukurit on pelannut Mestiksen finaaleissa 10 kertaa. Historian aikana vain kerran se on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. 


Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 26.3. klo. 12:15)

Mestis