Pisteputkelle jatkoa Lempäälässä

30.09.2016

Päävalmentajan kommentit pelistä:

Kiekko-Vantaa koki vauhdikkaassa ja viihdyttävässä kiekkonäytelmässä LeKin vieraana harmittavan 2–1-jatkoaikatappion. Kaikista otteluistaan pisteitä keränneiden lohipaitojen pisteputki kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi.

Nälkäinen ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa pelasi ehjän ja kypsän vieraskamppailun. Lohipaidat hallitsivat ottelua ja loivat vastustajaa enemmän laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistely oli jälleen tervanjuontia.

– Tosi hyvä peli vieraissa. Kaikki avaimet oli käsissä. Oltiin pelin päällä 55 minuuttia, mutta meillä on hirveä ongelma tappaa näitä pelejä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Molemmat maalivahdit venyivät näyttäviin torjuntoihin. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut paluumuuttaja Aaro Peltonen pysäytti 20 kiekkoa. LeKin tolppien välissä Tappara-laina Christian Heljanko selviyti kiekkosateesta ja venyi pikkumustan tielle peräti 37 kertaa.

– Tämä on hyvä opin paikka, mitä se voittaminen vaatii. Ei tarvitse muutaa hirveästi mitään, mutta pitää olla enemmän himoa, nälkää ja tahtoa tappaa nämä pelit, kun se paikka on, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä 1–0-johtoon tyylikkään suoran hyökkäyksen päätteeksi. Lohipaitojen kakkosketjuun noussut Teemu Väisänen toi pelivälineen hyökkäysalueelle ja petasi upeasti vetopaikan kapteeni Toni Leinoselle. Kauden ensimmäistä osumaa metsästänyt Leinonen laukoi ja suoraviivaisesti luukulle ajanut sentteri Pekka Niemimaa laittoi irtokaran sisään.

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa katkaissut LeKi sai muutaman hyvän pyörityksen aikaiseksi ja kertaalleen isäntien alkukauden tehoketjun laituri Manu Honkanen kiskaisi tolppaan. Lohipaitojen parhaat maalipaikat toisessa erässä tulivat pirteästi pelanneelle Niklas Anderssonille ja läpiajoon karanneelle Julius Rantaeskolalle.

Lohipaitojen puolustuspeli niin tasakentällisin kuin alivoimallakin toimi jälleen ja taistelevat vantaalaiset näyttivät, miksi se on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Esimerkiksi taistelun ruumiillistuma Lassi Raitanen blokkasi useamman laukauksen osoittaen sitkeyttä ja sisua.

Kolmas erä käynnistyi täysin Kiekko-Vantaan komennossa. Vantaalaisilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu kotijoukkueen jäähyillessä, mutta hyvästä kiekon liikuttelusta huolimatta ylivoimasta jäivät tehot uupumaan.

LeKi onnistui tasoituksessa reilu neljä minuuttia ennen päätössummeria. isäntien kapteeni Sami Laakso ja Jere Helenius pelasivat kiekon maalille. Lopulta isokokoinen voimahyökkääjä Tommi Välimaa runnoi tilanteeksi 1–1.

Kiekko-Vantaalla oli aivan loppuhetkillä vielä loistava paikka ottaa kolme pistettä mukaansa, kun energisesti esiintynyt Atte Mäkinen pääsi yrittämään tuhannen taalan paikasta.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Ottelun sankariksi nousi illan toisen maalinsa värkännyt liigakonkari Tommi Välimaa, joka tinttasi ratkaisun tulisella lyöntilaukauksellaan.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla sarjanousija Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon! Erikoistarjouksena Jokerit-kausikortilla liput otteluun 10€ ovelta.

Maalintekijä Pekka Niemimaa Lohi-TV:n haastattelussa pelin jälkeen:

LeKi–Kiekko-Vantaa 2–1 JA (0–1, 0–0, 1–0, 1–0)

16:58 0–1 Pekka Niemimaa (Toni Leinonen, Teemu Väisänen)

55:48 1–1 Tommi Välimaa (Jere Helenius, Sami Laakso)

61:27 2–1 Tommi Välimaa