Kiekko-Vantaa | Mestis

Pisteiden perässä Keuruun pakastimeen

17.09.2016

Voitonjanoinen Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina kauden ensimmäiseen vierasotteluun Keuruun kiekkoylpeys KeuPa HT:n vieraaksi.

Kärkikahinoihin tähtäävä Kiekko-Vantaa koki sarja-avauksessa perjantaina kotikaukalossa 472 silmäparin edessä kirvelevän jatkoaikatappion RoKille maalein 1–2. Lohipaitojen kauden avausmaalista vastasi puolustaja Nico Nurmikanta. Kiihkeästä kamppailusta jäi pisteen lisäksi mukaan paljon hyviä asioita: vantaalaiset hallitsivat aktiivisella otteella, loivat runsaasti maalipaikkoja ja erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla.

– Tehottomuuteen kaaduttiin. Luotiin paljon laadukkaita maalipaikkoja, mutta ei vaan saatu sisään, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoi sarja-avauksen jälkeen.

Lohipaidat lähtevät hakemaan Keuruun kuuluisasta, äärimmäisen kylmästä jäähallista kauden ensimmäistä täyttä pistepottia aktiivisella peli-ilmeellä. 

– Toteutettiin sovittuja asioita hyvin ja sillä tavalla meidän täytyy myös jatkaa. Meidän täytyy myös olla kärsivällisiä ja luottaa omaan tekemiseen, silloin ne pelit rupee sitten kääntymään meille, vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Leinonen sanoi.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT kohtasivat viime kaudella runkosarjassa neljä kertaa ja voitot menivät tasan 2–2. Kamppailut olivat todella viihdyttäviä ja tasaisia. Ja tasaista vääntöä voidaan odottaa myös nyt.

– Vauhdikas ja fyysinen peli on varmasti tulossa. KeuPa HT on luisteluvoimainen jengi ja meidän täytyy vastata siihen sekä tehdä enemmän töitä kuin vastustaja, Leinonen pohti.

Kiekko-Vantaa rummutti sarja-avauksessa peliä hyvin tasaisesti neljällä kentällisellä. Niin maestro Joona Harjaman, kevään puolivälieräsarjassa alkanutta pisteputkeaan kasvattaneen Pekka Niemimaan, Jokeri-laina Miro Mäkisen kuin vantaalaisseuran oman kasvatin Teemu Mielosen ketjut esiintyivät lupaavasti ja rakensivat maalipaikkoja.

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Loukkaantumisten takia sivussa ovat varmuudella puolustajat Lassi Raitanen ja Arttu Savaloja sekä hyökkääjä Simo Konttinen

Viime kaudella välieriin tiensä raivannut KeuPa HT lähti kauteen jälleen kilpailukykyisellä ryhmällä, joka on hyvä sekoitus kokeneempia Mestis-pelaajia ja uudempia nimiä. Keuruulaisryhmää luotsaa tällä kaudella Mestiksen nuorin päävalmentaja Mikko Heiskanen

Joukkueen hyökkäyksen terävimmän kärjen muodostavat Lukko-lainat Joonas Niemelä, Jere Friberg, Aaro Vidgren ja viime kaudella Jokipojissa läpimurtokauden pelannut Janne Väyrynen, joka ei tosin ollut keuruulaisten kokoonpanossa perjantaina voitto-ottelussa Hermestä vastaan. Taustalla tahtipuikkoa heiluttavat uudet hankinnat Samuel Salonen, Henri Keskilohko ja tshekkihyökkääjä Thomas Andres. Tasaisen puolustuksen ykköshahmo on Lukko-laina Roni Sevänen. Ykköstorjujan viittaa kantaa vasta 20-vuotias Roope Urpolahti.

KeuPa HT aloitti sarjakauden keskiviikkona 3–1-tappiolla JYP-Akatemiaa vastaan. Perjantaina joukkue kaatoi Hermeksen loppulukemin 3–2. JYP-Akatemiasta Keuruulle siirtynyt Salonen keräsi perjantai-illan ottelussa tehot 0+3.

Kiekko-Vantaan kauden ensimmäinen vierasottelu KeuPa HT:n vieraana starttaa klo 17.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto pelasi viime kaudella kaksi nollapeliä KeuPa HT:ta vastaan.

2) K-Vantaan sentteri Pekka Niemimaan pisteputki virallisissa Mestis-otteluissa on kahdeksan ottelun mittainen. Ulottuva keskushyökkääjä pääsi pisteille jokaisessa kevään Jukurit-puolivälieräsarjan ottelussa ja keräsi perjantain sarja-avauksessa syöttöpisteen.

3) KeuPa HT:n Mestis-historian ensimmäinen voitto tuli Kiekko-Vantaata vastaan toissa kaudella 24.9.2014.

Seuraa heitä:

#15 Joonas Hyttinen

– Uransa 300. Mestiksen runkosarjaottelun perjantaina pelannut hyökkääjä esiintyi vahvasti läpi harjoituskauden. Todella monikäyttöinen pelaaja ja tärkeä hahmo K-Vantaan kokoonpanossa. Oikealta napakasti lähtevä laukaus on myös hyvä ase ylivoimalla. Iski seitsemässä harjoitusottelussa tehot 4+2.

#91 Samuel Salonen

– Juonikas laituri vaihtoi maisemaa kesällä JYP-Akatemiasta paikallisvastustaja KeuPa HT:n riveihin. Ollut vahvassa iskussa heti alkukaudesta. Keräsi tehot 0+3 Hermestä vastaan. Pystyy luomaan maalipaikkoja lähes tyhjästä ja osaa viimeistellä myös itse.

Puolustaja Valtteri Lemmetty haastattelussa Kiekko-Vantaa - RoKi pelin jälkeen perjantaina:

Mestis