Pääkaupunkiseudun herruus Vantaalle

07.12.2016

Puolustaja Nico Nurmikannan kommentit ottelusta:

Kiekko-Vantaa otti viidennen peräkkäisen kotivoittonsa ja arvokkaat sarjapisteet Trio Areenalla, kun se kaatoi kiihkeässä paikalliskamppailussa Espoo Unitedin maalein 5–2 (2–0, 2–0, 1–2).

Lohipaidat jatkoivat samalla pisteputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kiekko-Vantaa on kerännyt marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä ja voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelustaan seitsemän.

Pääkaupunkiseudun herruuden varmistanut Kiekko-Vantaa nousi voitollaan sarjassa jo neljänneksi.

– Ensinnäkin iso kiitos pelaajille. Jokainen pelaaja oli asialla heti alusta, ja valmistutuminen meni selvästi nappiin. Pelattiin tosi vahva ja ehjä 60-minuuttinen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaidat saivat erinomaisen startin otteluun ja iski avauserään kaksi komeaa maalia. Ensin puolustaja Nico Nurmikanta (1+1) täräytti viivalta tahtia määränneet isännät 1–0-johtoon Teemu Mielosen johtaman hyökkäystrion vahvan esityön päätteeksi. Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa latasi ranteella suorasta hyökkäyksestä b-pisteiden välistä tilanteeksi 2–0.

Toisessa erässä vantaalaiset käyttivät ylivoimansa tehokkaasti. Aktiivisesti läpi illan pelanneet lohipaidat värkkäsivät kaksi tyylikästä ylivoimaosumaa: ensin Atte Mäkinen (1+1) pamautti irtokaran reppuun ja iski 3–0-johto-osuman. Seuraavalla ylivoimalla Julius Rantaeskola (1+1) taiteili tilanteeksi jo 4–0 kotijoukkueelle.

Pääarkkitehtina ylivoimapelissä toimi kaksi syöttöpistettä kerännyt kapteeni Toni Leinonen. Hurjassa iskussa oleva kultakypärä kasvatti pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Kolmannessa erässä Espoo United painoi päälle sen minkä kerkesi, mutta lohipaidat puolustivat johtoasemassa hyvin ja pelasivat kypsästi joukkueena koko tulikuumaan kamppailun ajan.

Mestis-tulokas Espoo United saikin päätöserässä kaksi maalia aikaan. Vauhtikone Nicolas Wuolle iski yksilösuorituksen päätteeksi 4–1-kavennuksen. Kaksinkertainen Mestis-mestari Markus Piispanen sivalsi puolestaan loppulukemat 5–2 ylivoimalla.

Vantaalaisten viimeisen maalin tulikivenkatkuisessa paikalliskamppailussa iski Miro Mäkinen, joka lähetti limpun tyhjään maaliin alivoimalla omasta kenttäpäädystä.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna kahden ottelun vieraskiertueella. Perjantaina lohipaidat matkustavat Hermeksen vieraaksi Kokkolaan ja lauantaina vastaan asettuu KeuPa HT.