Kiekko-Vantaa | Mestis

Otteluraportti: LeKi - Kiekko-Vantaa

31.08.2016

Päävalmentajan kommentit ottelun jälkeen:

Kahden viikon päästä starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa koki Lempäälän kapeassa kaukalossa 3–2-jatkoaikatappion LeKin vieraana. Lohipaidat hallitsivat kamppailua mielin määrin, mutta maalinteko oli tällä kertaa tervanjuontia.

Jo avauserä oli vauhdikasta kiekkoa kahdelta luisteluvoimaiselta joukkueelta. Kiekko-Vantaa määräsi kamppailun tahdin läpi ottelun ja loi roppakaupalla laadukkaita maalipaikkoja, mutta LeKin tolppien välissä torjunut viime kevään Mestis-mestari Christian Heljanko pelasi loistavan kamppailun ja piti isännät mukana pelissä.

– Se oli hyvä vieraspeli meiltä. Pystyttiin olemaan pelin päällä koko ajan. Tulos ei tietenkään miellytä, mutta pelaaminen oli hyvää. Noista maalipaikoista pitäisi tehdä enemmän maaleja. Maalinteko on selvä petrattava asia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Lohipaitojen maaleista Lempäälän keskiviikkoillassa vastasivat toisessa erässä 1–1-tasoituksen suorasta luistelusta lämärillä takakulmaan paukuttanut Joonas Hyttinen ja kolmannen erän alussa ylivoimalla tarkalla rannelaukauksella b-pisteen kaarelta osunut voimalaituri Eljas Suoknuuti.

Kiekko-Vantaa tuhlaili maalipaikkoja ja mukana oli myös aavistuksen verran epäonneakin. Pirteän ottelun pelannut Teemu Mielosen ketju pystyi luomaan jokaisessa vaihdossa hyviä pyörityksiä LeKin puolustusalueella. Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Toni Leinonen puolestaan pääsi kokeilemaan maalintekoa läpiajosta toisessa erässä.

Kamppailun loppuhetkillä lohipaidat olivat äärimmäisen lähellä maalintekoa, kun maestro Joona Harjama latasi pikkumustan ylärimaan ja heti perään taiturimainen mailavirtuoosi Joel Lehtinen pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä.

Kotijoukkueelta maaliverkkoa heiluttivat, avausmaalin nimiinsä merkkauttanut Sami Kaislehto, toisen erän viimeisellä minuutilla ylivoimalla onnistunut väkkärämäinen laituri Santeri Vuoti ja jatkoajalla voitto-osuman ylänurkkaan sivaltanut Manu Honkanen. Ratkaisumaaliin näyttävän esityön tarjoili varsinaisella peliajalla kahdesti tolppia kolistellut Tappara-laina Miika Heikkilä.

Vantaalaisten viiden harjoitusottelun mittainen voittoputki katkesi samalla. Lohipaidat pelaavat seuraavan harjoitusottelunsa perjantaina kotikaukalossa TUTOa vastaan. Se on Kiekko-Vantaan viimeinen harjoitusottelu Trio Areenalla ennen sarjakauden käynnistymistä.

– Viimeinen palo ja kiima täytyy saada maalintekoon. Hyökkäyspelaamista pitää yksinkertaistaa ja suoraviivaistaa, Mälkiä tuumasi.

Hyökkääjä Joonas Hyttinen haastattelussa pelin jälkeen:

LeKi–Kiekko-Vantaa 3–2 JA (1–0, 1–1, 0–1, 1–0)

15:12 1–0  Teemu Kaislehto

31:47 1–1 Joonas Hyttinen (Teemu Mielonen)

39:22 2–1 Santeri Vuoti (Jimi Kuronen, Janne Seppänen) YV

40:27 2–2 Eljas Suoknuuti (Niklas Andersson, Toni Leinonen) YV

62:42 3–2 Manu Honkanen (Miika Heikkilä)

Torjunnat:

Christian Heljanko, LeKi 16+11+8+2=37

Aaro Peltonen, K-Vantaa 2+7+7+1=17

Mestis