Kiekko-Vantaa | Mestis

Otteluennakko: LeKi - Kiekko-Vantaa

30.08.2016

Mestis-kauteen valmistautuvalla Kiekko-Vantaalla on edessään kahden harjoitusottelun viikko. Keskiviikkona lohipaidat testaavat nykykuntonsa Lempäälässä LeKin vieraana.  

Viisi harjoitusottelua putkeen voittanut Kiekko-Vantaa lähtee kehittämään kokonaisvaltaisesti peliään ja hakemaan hyviä kokemuksia Lempäälän kapeasta kaukalosta. 

– Se on meidän toinen ottelu Mestis-joukkuetta vastaan. Mielenkiintoista nähdä miten pysymme kyydissä mukana. Pieni kaukalo tekee varmasti pelistä taas aika erilaisen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kaukaloon luistelee varmasti taisteleva ja näytönhaluinen lohiryhmä. 

– Tavoite on, että laadukas viisikkopuolustaminen säilyy joka puolella kenttää. Se on toiminut hyvin harjoituskaudella. Se on meidän pelin selkäranka ja siitä pyritään pitämään kiinni. Pikkuhiljaa kiekollinen peli ja hyökkäystoimet menevät myös eteenpäin, Mälkiä sanoo.

Seitsemästä pelaamastaan harjoitusottelusta lohipaidat ovat voittaneet viisi. Viime viikolla luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa kaatoi Heinolassa Peliitat maalein 3–0. Maaliverkkoa heiluttivat puolustaja Nico Nurmikanta, taitava pelintekijä Joona Harjama ja hyökkääjälupaus Ville Heikkinen

Vantaalaisten viisikkopeli ja erikoistilanneosaaminen ovat kehittyneet mitä pidemmälle harjoituskausi on edennyt. Yhdenkään joukkueen peli ei kuitenkaan ole vielä täysin valmista tässä vaiheessa syksyä.

– Aika alussa ollaan kuitenkin vielä. Olemme saaneet arvokkaita ja hyviä kokemuksia muun muassa Etelä-Korean leiriltä. Pelillisesti meillä on hyvä aihio olemassa, mutta tällaisena se ei vielä riitä, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaalta tehokkainta jälkeä ovat harjoitusotteluissa saaneet aikaan Pekka Niemimaan sekä taikuri Joona Harjaman johtamat kentälliset. Lohipaitojen paras pistemies on seitsemässä ottelussa tehot 6+2 kerännyt Julius Rantaeskola.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja LeKi kohtasivat Mestiksen runkosarjassa kuusi kertaa. Lohipaidat olivat niskan päällä, sillä voitot menivät vantaalaisille lukemin 4–2. Joukkueiden välillä nähtiin varsin maalirikkaita ja värikkäitä kamppailuja. 

Lempäälän Kisan riveissä on tapahtunut muutoksia sitten viime kauden. KooKoon aikoinaan mestaruuteen luotsannut Juha Juujärvi jätti päävalmentajan pestin ja tilalle tuli viime kaudella apuvalmentajana toiminut Miikka Kuusela.

Myös pelaajapuolelle on tullut tukku uusia vahvistuksia ja hyökkäysosasto vaikuttaa vahvalta. Liigakaukaloistakin tutut, näppärä laitahyökkääjä Santeri Vuoti ja isokokoinen voimahyökkääjä Tommi Välimaa ovat nimekkäimmät vahvistukset. LeKin riveissä pelaa myös viime kaudella lohipaidassa puolustanut Jimi Kuronen.

Saukkopaidat ovat pelanneet seitsemän harjoitusottelua, joista on kertynyt viisi voittoa. Viime viikolla LeKi pelasi kaksi harjoitusottelua KeuPa HT:ta vastaan. Ensin se hävisi kotonaan maalein 2–3. Perjantain kamppailussa se puolestaan kaatoi keuruulaiset murskalukemin 1–8.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Lohipaitojen maalissa aloittaa Aaro Peltonen. Jokeri-lainoista mukana ovat ainakin energinen laitahyökkääjä Atte Mäkinen ja varamaalivahtina aloittava Jani Kautto. Sivussa loukkaantumisten vuoksi ovat hyökkääjä Simo Konttinen sekä puolustajat Arttu Savaloja ja Valtteri Lemmetty.

LeKin ja Kiekko-Vantaan välinen harjoitusottelu starttaa Lempäälän Masku Areenalla keskiviikkona klo 18.30. 

Hyökkääjä Teemu Mielosen mietteitä keskiviikon matsista sekä kauteen valmistautumisesta:

Kokoonpano: (lisätty otteluennakkoon 31.8. klo 12:30)

Mestis