Kiekko-Vantaa | Mestis

Nurmikanta: "Kova halu kehittyä"

16.05.2016

Nico Nurmikanta tuo kiekollista osaamista ensi kaudellakin vantaalaisten alakertaan.

Puolustajalupaus Nico Nurmikannan, 22, sulavasta luistelusta, rohkeista kiekollisista ratkaisuista, tarkoista avaussyötöistä ja hienoista maaleista saadaan nauttia jälleen syksyllä Trio Areenalla. 

–Olen viihtynyt täällä hyvin ja on mukava jatkaa Kiekko-Vantaassa. Valmennus tuli kunnolla tutuksi viime kaudella ja joukkueessa on paljon hyviä kavereita. Kaikki asiat on hoidettu todella hyvin, lohinutussa jo kolmannen kautensa aloittava luottopuolustaja Nico Nurmikanta kertoo.

Espoon Jäähongan kasvatti oli viime kaudella lohipaitojen tehokkain puolustaja saalistettuaan runkosarjassa 44 ottelussa tehot 4+13. Pudotuspeleissä Nurmikanta pelasi viisi ottelua, joissa teki yhden maalin.

–Koin, että menin monella osa-alueella eteenpäin. Sain hyvin vastuuta ja otteet paranivat koko ajan, Nurmikanta sanoo.

Kiekko-Vantaa oli viime kaudella runkosarjassa kahdeksas. Pudotuspeleissä lohipaidat tekivät Mestis-historiaa nousemalla puolivälieräsarjassa 3–0-tappioasemasta sensaatiomaisesti aina seiskapeliin saakka, jonka mestaruutta juhlinut Jukurit lopulta voitti jatkoajalla.

–Aloitimme kauden hyvin, mutta puolessa välissä kautta tuli musta vaihe. Hienosti me kuitenkin kasvoimme siinä ja pudotuspeleissä näytimme mihin pystymme. Olimme niin lähellä laittaa Jukurit kesälomille, Nurmikanta muistelee.

Keväällä 2014 A-nuorten Suomen mestaruuden Bluesissa voittanut taitava kiekollinen puolustaja on ottanut suuria harppauksia vantaalaisseurassa kahden edellisen kauden aikana – vielä kuitenkin löytyy kehitettävää.

–Minulla on kova halu ja nälkä kehittyä. Haluaisin vielä parantaa omaa puolustuspelaamista ja mennä kokonaisvaltaisesti eteenpäin pelaajana. Kiekollinen peli on vahvuuteni ja totta kai olisi hienoa tehdä vieläkin enemmän pisteitä, yhteensä 72 ottelua lohipaidassa Mestistä pelannut Nurmikanta pohtii.


Kuva: Toni Jaconelli
 

 

 

 

 

 

Teksti:

Mikko Mannonen
@MannoMik

Mestis