Niukka tappio sarjakärjen vieraana

12.10.2016

Päävalmentaja Mälkiän kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki sarjakärki TUTO Hockeyn vieraana kirvelevän 3–2-tappion. Lohipaidat taistelivat sitkeästi ja olisivat ansainneet vieraskaukalosta enemmän.

Lohipaidat saivat hyvän lähdön otteluun ja tärkeän salamamaalin. Joona Harjama katkaisi hyökkäyssinisellä syötön, vahvan alkukauden pelannut Joonas Hyttinen nappasi limpun ja tykitti lyöntilaukauksella tilanteeksi 0–1.

Kuudennen peräkkäisen voittonsa napannut TUTO Hockey hallitsi vauhdikasta avauserää, mutta lohipaidat taistelivat upeasti. Tolppien välissä Aaro Peltonen venyi tärkeisiin torjuntoihin. Erän komeimmasta taklauksesta vastasi kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Simo Konttinen, joka tarjosi TUTOn Hannu Kurulle hurjan avojään niitin.

Turkulaiset tulivat toisen erän alkuun väkevästi ja kultakypärä Aki Keinänen iski ottelun tasoihin tarkalla laukausella etukulmasta sisään.

Kiekko-Vantaa pääsi erän edetessä paremmin peliin mukaan ja pystyi luomaan muutaman todella laadukkaan maalipaikan. Niin Niklas Andersson, Joona Harjama kuin kultakypärä Toni Leinonenkin pääsivät kokeilemaan hyviltä paikoilta, mutta viimeistely jäi vajaaksi.

Isännät siirtyivät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon ylivoimalla, kun pelintekijä Joonas Toivanen tarjoili neliön läpi ja snaipperi Tomi Wilenius pyssytti ylivoimalla suoraan syötöstä 2–1-maalin.

Kiekko-Vantaa taisteli sitkeästi vieraskaukalossa ja onnistui tasoittamaan erän lopussa. Puolustaja Lasse Uusivirta jätti limpun keskialueella Julius Rantaeskolalle, joka kelasi vauhdin, harhautti Kalle Moision kahville ja napautti limpun kauniisti etuyläkulmaan.

Keskushyökkääjä Hannu Kuru katkaisi Joonas Hyttisen etenemisen ja Suomen mestari Aki Juusela ujutti alivoimalla TUTO Hockeyn 3–2-johtoon.

Lohipaidoilla oli omat saumansa tasoittaa kamppailu. Paras tontti tuli Niklas Anderssonille suorasta hyökkäyksestä Joona Harjaman ja Joonas Hyttisen tarjoilusta. Myös kippari Leinonen pääsi kokeilemaan tasoitusmaalin tekemistä laatupaikalta.

Vantaalaisten hurja taistelu ei tällä kertaa tuonut palkintoa ja lohipaidat kokivat kolmannen peräkkäisen tappionsa.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina Trio Areenalla kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan. Liput Kiekko-Vantaa - Hermes otteluun edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista.