Niukka tappio Lempäälässä

30.12.2016

Kaksi maalia uran sadannessa Mestis-ottelussaan viimeistellyt Julius Rantaeskola haastattelussa:

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion Lempäälän Kisan vieraana maalein 5–4 (1–0, 2–1, 3–2). Samalla katkesi lohipaitojen kolmen ottelun mittainen voittoputki.

Kiekko-Vantaa aloitti vuoden viimeisen ottelun äärimmäisen vahvasti ja vei mielin määrin kiihkeää avauserää. Toisessa ja kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Perjantai-illan kiekkonäytelmä ratkesi niihin kuuluisiin pieniin asioihin.

Lohipaidat kaatuivat vierasjäällä hurjan taistelun jälkeen. Vantaalaisten pelissä oli paljon hyvää ja se rullasikin laadukkaasti neljällä ketjulla läpi illan. Kovavireinen vantaalaisorkesteri osoitti luonnetta nousemalla päätöserässäkin kahden maalin taka-ajooasemasta tasoihin ja kamppailemaan vielä ottelun voitosta.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaan jyrän alle Vantaalla jäänyt LeKi tuli mittelöön odotetun sisuuntuneena kotiluolassaan. Saukkopaidat olivat vahvoja varsinkin molempien maalien edustoilla.

Lohipaitojen maaleista tasaisessa jännitysnäytelmässä vastasivat: Atte Mäkinen (1+1), kauden avausmaalinsa laukonut Lasse Uusivirta ja kahdesti osunut maalipyssy Julius Rantaeskola. Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto pysäytti 28 kiekkoa.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta tappelevalta LeKiltä maaliverkkoa heiluttivat: Ismo NikkinenTomi Peltonen, kahdesti onnistunut Matias Haaranen ja voittomaalin vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria iskenyt Vilho Virmavirta. Saukkopaitojen maalilla Christian Heljanko venyi kiekon tielle 28 kertaa.

Kahdeksan kotiottelua putkeen voittaneen Kiekko-Vantaan kausi jatkuu vuodenvaihteen jälkeen. Lohipaidat matkustavat lauantaina 7. tammikuuta sarjakärki SaPKon vieraaksi.

LeKi–Kiekko-Vantaa 5–4 (0–1, 2–1, 3–2)

19.06 0–1 Atte Mäkinen (Patrik Moisio, Joona Harjama)

22.43 1–1 Ismo Nikkinen

24.05 2–1 Matias Haaranen (Tommi Välimaa, Janne Seppänen) SR

39.26 2–2 Julius Rantaeskola (Pekka Niemimaa)

41.32 3–2 Matias Haaranen (Teemu Suhonen, Tomi Peltonen)

46.29 4–2 Tomi Peltonen (Tuomas Koskinen, Tommi Välimaa)

49.23 4–3 Lasse Uusivirta (Teemu Mielonen, Frank Gymer)