Kiekko-Vantaa | Mestis

Niklas Andersson Kiekko-Vantaaseen

12.05.2016

Taitava laitahyökkääjä Niklas Andersson on Kiekko-Vantaan ensimmäinen uusi sopimuspelaaja kaudelle 2016–17.

Tänään 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävän Anderssonin sopimus vantaalaisseuran kanssa kattaa ensi kauden. 

–Viime kauden jälkeen näin, että Kiekko-Vantaa on hyvä paikka jatkoa ajatellen. Tämä on hyvä paikka kehittyä ja täällä kaikki on järkevällä pohjalla, Karhu-Kissojen kasvatti Niklas Andersson kertoo.

Lohipaitojen päävalmentaja Simo Mälkiä on 175-senttiselle laitahyökkääjälle jo entuudestaan tuttu, sillä Andersson pelasi Mestiksen fair-play valmentajaksi viime kauden päätteeksi palkitun Mälkiän alaisuudessa kaudella 2013–14 Bluesin A-nuorten akatemiajoukkueessa.

–Täällä on minulle entuudestaan tuttu valmentaja ja se oli yksi syy miksi valitsin lohipaidan. Olen seurannut Kiekko-Vantaan toimintaa ja nähnyt miten tämä on mennyt eteenpäin. Hyvillä fiiliksin tulen Vantaalle pelaamaan, Andersson sanoo.

Viime kaudella Andersson pelasi pääosan kaudesta Bluesin A-nuorissa, jossa vikkeläjalkainen laituri nakutti 44 ottelussa hurjat tehot 24+30=54 ja oli nuorten SM-liigan pistepörssin 13. 

Pudotuspeleissä Andersson takoi hopeajoukkueessa yhdeksässä ottelussa yhtä monta pistettä (5+4) ja oli pistepörssin seitsemäs.

Andersson pelasi myös viime kauden aikana 11 liigaottelua Bluesin paidassa ilman tehopisteitä. Liigadebyytti tapahtui 16. helmikuuta kotiottelussa SaiPaa vastaan.

– Se oli kehittävä kokemus. Sain hyvää oppia ja niitä asioita pystyy myös käyttämään täällä. Ihan yllättävän hyvin pysyin liigavauhdissa mukana, Andersson valottaa.

Andersson voitti kaudella 2011–12 B-nuorten kakkosdivisioonan piste ja - maalipörssin Karhu-Kissojen riveissä. A-nuorten SM-liigasta maalinälkäiseltä taiturilta löytyy mitalivärisuora (kulta 2014, pronssi 2015 ja hopea 2016). 

Mutta millaisen hyökkääjän Kiekko-Vantaa oikein saakaan?

–Olen luisteluvoimainen ja minulla on hyvä pelikäsitys. Varmasti tullaan näkemään hyviä syöttöjä ja maaleja. Maalinteko on yksi minun intohimoista, Andersson kuvailee.

TERVETULOA LOHIPAITAAN, NIKLAS ANDERSSON!

Niklas Andersson videohaastattelussa:

Mestis