Kiekko-Vantaa | Mestis

Niemimaa: "Tehdään ensi kaudesta vieläkin parempi"

06.05.2016

Kiekko-Vantaa julkisti perjantaina ensimmäiset pelaajasopimukset Mestis-kaudelle 2016–17. Yksi ensi kauden kattavaan jatkosopimuksen allekirjoittaneista pelaajista oli keskushyökkääjä Pekka Niemimaa.

–Todella hienoa saada jatkaa Kiekko-Vantaassa. Olen nauttinut ajasta Vantaalla, ja olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten kaikki asiat täällä on hoidettu. Odotan innolla tulevan kauden alkua, luotettavana kahden suunnan sentterinä tunnettu Pekka Niemimaa kertoo.

31-vuotias Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti saapui lohipaitaan viime kesänä viiden SaPKossa vietetyn kauden jälkeen.

–Uusi ympäristö tarjoaa aina haasteita ja antaa uusia mahdollisuuksia. Olen tyytyväinen, että vaihdoin lohipaitaan, Niemimaa sanoo.

Niemimaa nakutti runkosarjassa Kiekko-Vantaan ykkössentterinä 50 ottelussa tehot 9+13=22 ja teki oman maaliennätyksensä Mestiksessä.

–Ihan ok kausi itseltä, vaikka kesä olikin siinä rikkonainen. Runkosarjassa oli toivomisen varaa omissa suorituksissa, mutta pudotuspelit menivät todella hyvin, Niemimaa kuvailee.

Niemimaa oli pudotuspeleissä Kiekko-Vantaan paras pistemies ja pelasi upean kevään. Ulottuva keskushyökkääjä iski seitsemässä ottelussa tehot 3+4 ja pääsi kaikissa Jukurit-puolivälieräsarjan peleissä tehopisteiden makuun.

–Koen, että kehityin pelaajana ja fyysisestikin menin paljon eteenpäin. Harjoitteluun tuli uusia juttuja ja tuntui, että ne toimivat todella hyvin. Pääsin pelaamaan paljon, sitä kautta itseluottamuskin nousi ja onnistumisia tuli, yhteensä 325 Mestis-ottelua urallaan tahkonnut Niemimaa tietää.

Kiekko-Vantaa oli päättyneellä Mestis-kaudella kahdeksas, mutta se oli äärimmäisen lähellä pudottaa mestaruuden voittaneen ja Liigaan siirtyneen Jukurit kiihkeässä seitsemänteen otteluun venyneessä puolivälieräsarjassa.

–Pudotuspeleistä jäi tietenkin hampaan koloon,kun olimme niin lähellä, mutta kaudesta jäi kokonaisuudessa positiivinen maku suuhun, Niemimaa kiteyttää menneen kauden.

Kesällä kovaa harjoitteleva ja töitä tekevä Niemimaa lähtee tulevaan kauteen selkein tavoittein. Taitavasti peliä rytmittävälle sentterille on tarjolla iso rooli lohipaitojen hyökkäysosastolla.

–Voittaminen on tavoitteena – sen takia tässä pelataan. Pyrin auttamaan omalla panoksellani joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn. Meillä on hyvän maun jättänyt kausi alla. Lähdetään tekemään ensi kaudesta vieläkin parempi, Niemimaa toteaa.


Kuva: Toni Jaconelli

 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

Mestis