Kiekko-Vantaa | Mestis

Mestis-klassikko Vantaalla

13.12.2016

Hyökkääjä Pekka Niemimaa ennakkohaastattelussa:

Viisi kotiottelua putkeen voittanut Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkona Trio Areenalla arkkivihollista TUTO Hockeyta.

Odotettavissa on kahden erinomaisen joukkueen kiihkeä kamppailu sarjapisteistä. 

– TUTO on hyvä haaste ja mittari meille. Samalla se on meille kasvojen pesun paikka, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Neljäntenä sarjassa porskuttavan Kiekko-Vantaan 10 ottelun mittainen pisteputki katkesi lauantaina, kun lohipaidat kokivat KeuPa HT:n vieraana 6–2-tappion. 

– Se oli kova kolmen ottelun viikko. Hermestä vastaan perjantaina pelattiin matkustamisesta huolimatta hyvä peli. Lauantaina Keuruulla bensa koneessa ei oikein riittänyt, eikä pelissäkään ollut oikein järkeä. Meidän olisi pitänyt pelata fiksummin ja pysyä poissa boksista, Mälkiä sanoo.

Vantaalaiset ovat pelanneet erittäin hyvin marraskuun maajoukkuetauon jälkeen: 11 edellisestä ottelusta se on voittanut seitsemän ja jäänyt ainoastaan kerran kokonaan ilman pisteitä. Kiekko-Vantaa on voittanut viisi kotiottelua putkeen.

Lohipaitojen alkukauden syömähammas on ollut kapteeni Toni Leinosen (6+17), luottosentteri Pekka Niemimaan (11+8) ja maalipyssy Julius Rantaeskolan (10+10) muodostama LNR-kentällinen. Tulivoimaa vantaalaisorkesterista löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

Mestis on tälläkin kaudella äärimmäisen tasainen sarja. Tästä kertoo esimerkiksi se, että sijat 3–9 mahtuvat kahdeksan pisteen sisälle. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa Turussa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran. 

Sarjakakkonen TUTO Hockey saapuu Trio Areenalle kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Edellisen tappion se kärsi nimenomaan Kiekko-Vantaata vastaan 19. marraskuuta. 

Turkulaiset ovat tehneet sarjassa toiseksi eniten maaleja ja päästäneet puolestaan toiseksi vähiten osumia. Keskiviikkona vastakkain ovat myös kaksi sarjan parhaimpiin ylivoimajoukkueisiin kuuluvaa nippua. 

Mestarisuosikkeihin kuuluvan TUTO Hockey on materiaaliltaan yksi sarjan parhaista joukkueista. Turkulaisillakin leveyttä ja ratkaisupotentiaalia riittää. Joukkueen ykköskentällinen Hannu Kuru-Tuukka Pulliainen-Aki Keinänen on ollut viime aikoina hurjassa iskussa. 

– Viisaasti ja kurinalaisesti täytyy puolustaa heitä vastaan. TUTOlla on kokeneita ja taitavia hyökkääjiä tähän sarjaan. Jäähymäärä pitää olla pienempi, sillä vastustajalla on hyvä ylivoima. Meidän täytyy laittaa pelinopeudella, luistelulla ja aktiivisella otteella heidät ahtaalle, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn kauden kolmas kohtaaminen starttaa Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Kolmeen edelliseen otteluun teräsmies Niemimaa on nakuttanut tehot 3+2. 

2) Viimeisen kolmen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä 21 kertaa. Niistä 10 on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen (voitot TUTO Hockeylle 14–7)

3) Kiekko-Vantaa on pelannut ilmiömäisen tasaisia otteluita, sillä 26 ottelusta peräti 17 on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Ratkaisu on nähty vasta jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa 11 kertaa.

4) Kiekko-Vantaa on tehnyt tällä kaudella 23 ylivoimamaalia. Niistä peräti 16 se on tehnyt kotikaukalossa. 

5) Vantaalaisten ykkösketju Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola on nakuttanut yhteensä 62 tehopistettä. TUTO:n ykkösketju Kuru-Pulliainen-Keinänen on saalistanut yhteensä 70 tehopistettä. 

Seuraa heitä:

#91 Frank Gymer, K-Vantaa

Taitava hyökkääjälupaus iski viime viikolla uransa ensimmäisen KHL-maalinsa Jokereille upealla tavalla. Juonikas mailataituri pystyy poikkeuksellisiin ja yllätyksellisiin ratkaisuihin kiekon kanssa. Jalka liikkuu myös liukkaasti. Iskenyt tällä kaudella lohinutussa 15 ottelussa tehot 2+1. 

#8 Tuukka Pulliainen, TUTO Hockey

Mestis-konkari lähtee keskiviikkoiltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Rauhallisesti keskikaistalla peliä rytmittävä sentteri on edelleen yksi sarjan parhaista omalla pelipaikallaan. Taitava syöttövelho on vaarallinen varsinkin ylivoimalla pelintekijän roolissa. Ei ole raketti luistimilla, mutta sen sijaan erittäin älykäs pelimies. TUTO Hockeyn tärkeimpiä pelaajia. Iskenyt tällä kaudella 23 ottelussa tehot 3+17=20.

Teksti: Mikko Mannonen

Mestis