Kiekko-Vantaa | Mestis

Mannonen jatkaa kotipelien selostajana

13.09.2016

Vantaan kultakurkku Mikko Mannonen tulkitsee alkavallakin Mestis-kaudella lohipaitojen kotiottelut Elisa Viihteen ja Fanseat-verkkopalvelun kanavilla.

24-vuotias Mikko Mannonen aloittaa nyt kolmannen kautensa Kiekko-Vantaan kotiotteluiden selostajana. 

– On suuri kunnia päästä selostamaan ensi kaudellakin kiihkeitä ja jännittäviä kamppailuja Mestis-kiekon ystäville, Mannonen kertoo. 

Viime kaudella Mannonen selosti Mestis-kiekon lisäksi Jokereiden kotiotteluita KHL-sarjassa Veikkaus TV:llä ja Ruotsin pääsarjakiekkoa SHL:ää sekä Veikkaus TV:lle että Fanseatille.

– Se oli uskomaton kiekkokausi ja koin, että menin paljon selostajana eteenpäin. Sain elää unelmaani jääkiekkoselostajana ja nautin joka päivä. Tavoitteet selostajauralla ovat korkealla, vahvan jääkiekkotaustan omaava Mannonen sanoo.

Kiekko-Vantaan mediatiimissä lisäksi otteluennakkoja - ja raportteja sekä henkilöhaastatteluja kirjoittava Mannonen odottaa vesi kielellä tulevaa Mestis-kautta. 

– Edessä on taas äärimmäisen mielenkiintoinen kausi. Mestis on edelleen viihdyttävä liiga, vaikka Sport, KooKoo ja Jukurit ovatkin vuorotelleen noussut sarjaporrasta ylöspäin. Joka vuosi esiin nousee mahtavia ja lahjakkaita nuoria uusia tähtiä. Rutinoituneet Mestis-pelaajatkin jaksavat hämmästyttää suorituksillaan kaudesta toiseen, selostajalupaus toteaa.

Mannosen lajituntemus on erinomaista. Ensi kaudellakin Fanseatin katsojat saavat nauttia vantaalaisselostajan kiinnostavista nippelitiedoista, mukaansa tempaavasta tunnelmoinnista ja hehkutuksista.

– Valmistaudun aina selostuksiin huolella ja aikaa menee aina se 6–8 tuntia pohjatöihin, kun käyn jokaisen pelaajan tarkasti läpi ja etsin jatkuvasti uutta tietoa. Jokaisessa selostuksessani katsojat saavat mielenkiintoista sisältöä pelaajista, pisteputkista, valmentajista, historiasta ja nykyhetkistä. Tunnelman luonti on myös tärkeä asia, Mannonen valottaa.

– Vaikka olen Kiekko-Vantaan kotiotteluiden selostaja ja lähellä joukkuetta lähes päivittäin, niin pyrin olemaan selostuksissani mahdollisimman puolueeton. Pitää muistaa kenelle tätä tehdään – kaikille Mestis-kiekon ystäville ympäri Suomen, Mannonen jatkaa. 

Sarjapisteistä pelataan ensimmäisen kerran Mestiksessä ensi viikon keskiviikkona. Kiekko-Vantaa aloittaa kannujahdin perjantaina kotiottelulla RoKia vastaan. Mutta mitkä joukkueet lähtevät kauteen suurimpina suosikkeina?

– Hokki, TUTO Hockey ja Espoo United ovat ennnakkosuosikit, mutta uskon sarjan olevan jälleen äärimmäisen tasainen. K-Vantaa, Jokipojat, Hermes ja SaPKo haastavat, Mannonen tuumii.

Entä kuka voittaa tällä kaudella Mestiksen pistepörssin?

– Toissa kaudella Liigan pistepörssin voittanut Kim Hirschovits on varmasti korkealla. Hokin Niklas Näppi ja TUTO-paitaan siirtynyt Tomi Wilenius ovat jokerikortteja. K-Vantaalta Joel Lehtinen ja Joona Harjama voidaan myös nostaa esiin, Mannonen pohtii.

Ensi kaudellakin jokainen ottelu on katsottavissa Fanseatilta edullisesti. Lisäksi Mestis-kiekosta pääsee nauttimaan YLE:n ja Veikkaus TV:n kautta. Lisätietoa Mestiksen televisioinnista löydät TÄÄLTÄ.


Kiekko-Vantaan otteluselostaja Mikko Mannonen oli juontotehtävissä Mestiksen avausinfossa maanantaina.
 

Mestis