Mäkiset upottivat KeuPa HT:n–voittoputkelle jatkoa

23.11.2016

Kotidebyyttinsä tehneen Roope Niskasen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen peräkkäisen voiton ja arvokkaat kolme pistettä kaatamalla kotiyleisön edessä KeuPa HT:n maalein 3–1 (2–0, 0–1, 1–0). Lohipaitojen sankariksi nousivat Mäkisten kaksoisveljekset Miro (2+0) ja Atte (0+2).

Nälkäinen Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ottelun kotijäällään. Jokainen kentällinen pisti työhaalarit päälle ja tulos oli myös sen mukainen.

Vantaalaiset saivat otteluun lentävän lähdön, kun teräsmies Pekka Niemimaa vei isännät 1–0-johtoon vain 15 sekunnin pelin jälkeen. Kauden kahdeksannen maalinsa laukonut luotettava keskushyökkääjä pamautti ranteella siniviivan jälkeen limpun ohi vieraiden tolppien välissä hikiseen iltapuhteeseen joutuneen Roope Urpolahden. Syöttöpisteet maaliin merkittiin kultakypärä Toni Leinoselle ja Iiro Sulinille.

Kiekko-Vantaa jatkoi salama-alkuaan. Kaikki neljä kentällistä jylläsivät hyökkäysalueella sen minkä kerkesivät vierasjoukkueen jäädessä telineisiin. Lohipaitojen 2–0-osuma syntyi alivoimalla, kun Miro Mäkinen ohjasi ilmasta Atte Mäkisen laukoman irtokiekon verkon perukoille kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi.

Lohipaidoilla oli avauserässä runsaasti paikkoja iskeä lisämaaleja. Paras paikka tuli komean hyökkäyksen päätteeksi näppärälle tulevaisuuden lupaus Frank Gymerille, joka kutitteli ylärimaa duunarihyökkääjä Joonas Hyttisen ja taiturimaisen pelintekijän Joona Harjaman syötöistä.

Toinen erä oli KeuPa HT:n hallintaa. Vantaalaisten maalilla Jani Kautto venyi tärkeisiin torjuntoihin kriittisillä hetkillä. Keuruulaiset saivat kuitenkin toisen kaksikymppisen viimeisellä minuutilla kavennusosuman aikaan, kun Lukko-laina Eetu Koivistoinen pyssytti tulisella laukauksellaan b-pisteiden välistä kiekon etuyläkulmaan.

Kolmas erä oli jälleen Kiekko-Vantaalta hyvää tekemistä. Joukkue taisteli upeasti niin tasakentällisin kuin alivoimallakin. Lohipaitojen Miro Mäkinen nakutti loppulukemat  b-pisteiden viiksien välistä päätöserän alussa Atte Mäkisen vahvasta esityöstä. Kakkossyötön maalin korjasi kotidebyyttinsä tehnyt Roope Niskanen.

Sarjataulukossa kolme pykälää ylöspäin kivunnut, eli kuudenneksi noussut Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan ensi lauantaina kotiottelulla Kokkolan Hermestä vastaan.