Kiekko-Vantaa | Mestis

Leinonen: "Todella hieno tilaisuus"

25.08.2016

Lohipaitojen kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen kirjoittanut Markus Leinonen vahvistaa vantaalaisten maalivahtiosastoa.

Maalivahtilupaus Markus Leinonen tekee debyyttinsä Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen maalilla tänään harjoitusottelussa Peliittoja vastaan.

– Se on minulle todella hieno tilaisuus. Varmasti kovatasoinen peli on tulossa, Helsingissä syntynyt Jokereiden kasvatti Markus Leinonen kertoo.

Tekniikaltaan taitava maalivahti pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan A-nuorten SM-liigajoukkueessa 26 ottelua torjuntaprosentilla 87,1% ja pelasi yhden nollapelin. Kevään karsinnoissa 20-vuotias Leinonen häikäisi ja oli yksi joukkueensa tukipilareista vantaalaisten uusittua sarjapaikkansa.

– Mukava oli saada Mestis-sopimus. Maalivahtina lähden kehittymään. Pelejä tulee varmasti A-nuorissa ja toivottavasti myös Mestiksessä pääsisi torjumaan ja näyttämään taitoni, Leinonen sanoo.

Rauhallisen torjuntatyylin omaava Leinonen on harjoitellut Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen kanssa elokuun alusta saakka.

– A-nuoriin verrattuna kaikki tapahtuu nopeammin. Tilanteet ja laukaukset tulevat nopeammin, Leinonen toteaa.

Junioreissa myös Karhu-Kissoja, GrIFKiä, HJK:ta ja KJT:ta edustanut maalivahti saapui Vantaalle kesällä 2014. Leinonen on päässyt nauttimaan muun muassa Kiekko-Vantaan junioreiden maalivahtivalmentaja Ale Jääskeläisen opeista.

– Ale on tuonut peliini paljon lisämausteita. Junioreissa myös Janne Lesch jätti jälkensä ja toi silloin urheilullisuutta, Leinonen valottaa.

Toukokuussa 20 vuotta täyttänyt maalivahtilupaus on harjoitellut kesällä tavoitteidensa eteen ahkerasti.

– Voimapuolta on tullut harjoiteltua ja kesä onkin mennyt puntteja nostellessa, Leinonen päättää.

Harjoitusottelu Peliitat - Kiekko-Vantaa Heinolassa torstaina 25.8. klo 18:30 alkaen.

Teksti: Mikko Mannonen

Mestis