Kiekko-Vantaa | Mestis

Leinonen: Siistiä päästä mittaamaan taso

08.01.2016

Kovakuntoisen Kiekko-Vantaan Pohjois-Suomen kiertue huipentuu lauantaina Kajaanissa sarjakakkosen Hokin vieraana.

–Siistiä päästä mittaamaan tasoa. Hyvä joukkue vastassa ja kaikki pitää laittaa likoon. Hokki on kärkikahinoissa mukana ja meille kova mittari, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoo.

Kotiedusta kiihkeästi taistelevat lohipaidat palasivat perjantaina voittojen tielle ja nappasivat arvokkaat kolme pistettä RoKin vieraana upean peliesityksen jälkeen maalein 1–6. Vantaalaisten maaleista vastasivat Jere Laine, Pekka Niemimaa, Lassi Raitanen, Valtteri Heikkilä, Henri Tamminen ja Julius Rantaeskola. Onnistumisia tuli varsin laajalla rintamalla, sillä peräti 13 pelaaja pääsi tehopisteiden makuun.

Neljäntenä sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa on hyvässä iskussa, sillä kuudesta edellisestä ottelusta lohipaidat ovat poistuneet voittajana viidesti. Vahvasti kotona tällä kaudella pelanneet vantaalaiset ovat voittaneet nyt kolme vierasottelua putkeen.

Kajaanin Hokki aloitti kauden äärimmäisen hyvin ja oli alkukaudesta täysin ylivoimainen. Viime kevään pronssijoukkueen pistetahti on kuitenkin hyytynyt pahasti ja sarjakärki Mikkelin Jukureihin ero on venähtänyt jo 10 pisteeseen. Sarjan paras kotijoukkue Hokki on voittanut 10 edellisestä ottelustaan ainoastaan kolme.

Hokki koki perjantaina kirvelevän tappion hallitsevan mestarin Jukureiden vieraana maalein 5–1. Vaikeampaa jaksoa läpikäyvät kajaanilaiset lähtevät lauantai-illan kamppailuun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. 

Sarjakakkosen materiaali on kiistatta yksi sarjan parhaimmista, vaikka esimerkiksi loistavan alkukauden pelannut keskushyökkääjä Miska Humaloja siirtyi Oulun Kärppien liigamiehistöön. Hokin suurimmat tähdet ovat Mestiksen pistepörssin kahdeksas Niklas Näppi, slovakkitaituri Michal Kristof ja puolustajien pistepörssin kakkonen Risto Mattila.

Kiekko-Vantaa ja Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmilla kerroilla kajaanilaispumppu on juhlinut voittoa. Nyt nälkäisillä lohipaidoilla on selkeä revanssin paikka.

–Kova taistelupeli on tulossa. Kajaanissa on pieni kaukalo, joten paljon kaksinkamppailuja varmasti luvassa, perjantaina RoKia vastaan tehot 0+2 kerännyt Leinonen ennakoi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. HIFK-lainoista lohipaitojen mukana ovat kaksi syöttöpistettä perjantaina kerännyt puolustaja Sebastian Moberg, juonikas pelintekijä Panu Mieho ja kahdessa edellisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Henri Tamminen. 

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Valtteri Parikka. Laitahyökkääjä Aleksi Järvinen ei lähtenyt vieraskiertueelle sairastumisen takia. Mestiksen tulokkaiden pistepörssiä johtava Nico Friman on lainasopimuksella Bluesin liigamiehistön mukana. 

Kiekko-Vantaan ja Hokin kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen starttaa Kajaanin jäähallissa lauantaina klo 17. 

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 9.1. klo 11:30)


 

Mestis