Kiekko-Vantaa | Mestis

Leinonen jatkaa Kiekko-Vantaassa

20.06.2016

Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä Toni Leinonen jatkaa Kiekko-Vantaan riveissä kaudella 2016–17.

Kiekko-Vantaa on tehnyt jatkosopimuksen laitahyökkääjä Toni Leinosen, 24, kanssa. Tuore sopimus pitää äärimmäisen nopean luistelijan ja kovakuntoisen urheilijan lohipaidassa kevääseen 2017 saakka.

– Viime kaudesta jäi hampaankoloon. Meillä on taas hyvä nippu kasassa, runko on säilynyt ja olen todella luottavainen, että ensi kaudella olemme paljon vahvempia taas, Toni Leinonen kertoo.

Erinomaisena joukkuepelaajana tunnettu Leinonen nakutti viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä 38 ottelussa tehot 6+15 ja toimi joukkueen kapteenina. 

– Viime kaudesta jäi hyvä kuva. Meillä oli ylämäkiä ja alamäkiä, kuten kaikilla joukkueilla. Menimme eteenpäin pelaajina ja joukkueena, Leinonen sanoo.

Pudotuspeleissä liukasliikkeinen laituri muodosti vantaalaisten tehotrion yhdessä Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan kanssa. Leinonen saalisti seitsemässä pudotuspelikamppailussa tehot 3+3.

– Laitoimme pudotuspeleissä Jukurit todella ahtaalle ja se luo omaan tekemiseen lisää uskoa. Lähdemme hakemaan tietenkin kultaisia mitaleja ensi kaudella, Leinonen pohtii.

A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä 2012 Helsingin IFK:ssa voittanut Leinonen on pelannut Mestiksessä 64 runkosarjaottelua (14+21) HC Keski-Uusimaan ja Kiekko-Vantaan paidassa.

Liigakaukaloissa Vuosaaren Viikinkien kasvatti on tahkonnut 126 runkosarjaottelua (10+8) HIFK:n ja Vaasan Sportin riveissä.


Kuva: Toni Jaconelli
 

Mestis