Kiekko-Vantaa | Mestis

Lauantai-illan huumaa Keuruulla

10.12.2016

Ennätysmäisessä kymmenen ottelun mittaisessa pisteputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina KeuPa HT:n vieraaksi.

Odotettavissa on lauantai-illan kiekkospektaakkeli: tunnetta, taidokkaita suorituksia sekä taistelua tilasta ja ajasta.

– Keuruulla on huomattavasti pienempi kaukalo kuin Kokkolassa, joten pelin luonne muuttuu. Paljon fyysisempi ottelu on tulossa. Aika ja tila ovat vähissä. jalan ja kiekon täytyy liikkua, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista joukkueista, sillä se on raapinut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteita.

Perjantaina vantaalaispumppu kärsi Hermeksen vieraana 4–3-tappion voittomaalikilpailun jälkeen. Lohipaidoilta maaliverkkoja heiluttivat: puolustaja Lassi RaitanenJoona Harjama ja tehot 1+1 saalistanut Pekka Niemimaa.

Lohipaitojen tehoketjuna on häärännyt kultakypärä Toni Leinosen, Pekka Niemimaan ja Julius Rantaeskolan muodostama LNR-kentällinen. Tämä hyökkäystrio on nakuttanut tällä kaudella yhteensä 60 tehopistettä. 

Vantaalaisilta tulivoimaa löytyy kuitenkin laajalta rintamalta, sillä taustalla tahtipuikkoa heiluttavat samettikätisten Joona Harjaman, Frank Gymerin, Atte Mäkisen, Miro Mäkisen, Joonas Hyttisen ja Teemu Mielosen kaltaisia tekijämiehiä.

Aktiivisesti ja yritteliäästi pelaavan Kiekko-Vantaan puolustus on myös yksi sarjan parhaimmista. Tolppien välissä Aaro Peltonen ja Jani Kautto ovat muodostaneet todella vahvan maalivahtiduon.

Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja ja mikä tahansa joukkue voi voittaa kenet tahansa  ja missä tahansa. Tasaisuudesta kertoo hyvin myös se, että sijat 3–8 ovat vain kahdeksan pisteen sisällä toisistaan.

Kolmatta kauttaan Mestiksessä pelaava KeuPa HT on sarjassa kuudentena. Keuruulaiset lähtevät lauantai-illan huumaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Hyökkäysvoimainen KeuPa HT kaatoi perjantaina vieraskaukalossa Peliitat maalein 2–4. 

Varsin ailahtelevasti esiintynyt keuruulaisorkesteri on päästänyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, joten puolustuspelin kanssa Mestiksen nuorimman päävalmentajan Mikko Heiskasen luotsaamalla ryhmällä riittää tehtävää.

KeuPa HT:n avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: ykköstorjuja Roope Urpolahti, puolustaja Roni Sevänen, kultakypärä Samuel Salonen ja uransa parasta kautta pelaava laitahyökkääjä Emppu Pulliainen

Useat Lukko-lainat määrittelevät myös joukkueen iskukyvyn. Tällä hetkellä KeuPa HT:n mukana raumalaisten sopimuspelaajista ovat kiekollisesti taitavan Seväsen lisäksi, Eetu Koivistoinen, Joose Antonen, Janne Väyrynen, viime kauden Mestis-tulokas Sameli Ventelä ja Mikko Lahtinen.

– KeuPa HT: lla on hyvä nippu. Heillä on isokokoisia ja kokeneita pelaajia tähän sarjaan. He ovat myös vahvistunut alkukaudesta paljonkin. Työteliäs ja yritteliäs ryhmä tulee vastaan, Mälkiä valottaa.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat aikaisemmat kamppailut.

Kiekko-Vantaan viimeinen vierasottelu ennen joulutaukoa starttaa Keuruun jäähallissa lauantaina klo 17.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 12 kertaa. Varsin tasaista on ollut, sillä voitot ovat lohipaidoille 7–5.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen on kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa, joka on myös esimerkillisen kipparin uran pisin pisteputki Mestiksessä. 

3) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

4) Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Pekka Niemimaa rikkoi perjantaina oman yhden kauden maaliennätyksensä Mestiksessä, kun kaikki mahdolliset ottelut kolmella edellisellä kaudella pelannut teräsmies napautti kuluvan kauden maalin numero 10.

5) Kiekko-Vantaan 25:stä ottelusta peräti 17:sta on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. 

6) Viimeksi Kiekko-Vantaa on jäänyt vieraissa kokonaan ilman pisteitä 12. lokakuuta Turussa.

7) Torjuntavuorossa oleva Jani Kautto pelasi viime kaudella kaksi nollapeliä juuri KeuPa HT:ta vastaan.

8) K-Vantaan 10 ottelun mittainen pisteputki on ainakin seurahistorian pisimpiä, ellei jopa pisin (kaudella 2005–06 K-Vantaa voitti yhdeksän viimeistä runkosarjaottelua)

Seuraa heitä:

#13 Pekka Niemimaa, K-Vantaa

Valmentajan ihannepelaaja. Pelaa hyvällä tasolla illasta toiseen niin tasakentällisin, ylivoimalla kuin alivoimallakin. Kiekko-Vantaan oma "Jesse Joensuu", joka viihtyy vahvana pelaajana maalin edessä. Rytmittää LNR-kentällisen peliä tyylikkäästi. Erinomainen joukkuepelaaja näyttää esimerkkiä jäällä. Rannelaukaus lähtee terävästi ja jalka liikuu hyvin. Voittava pelaaja.

#63 Janne Väyrynen, KeuPa HT

Mikäli jatkaa KeuPa HT:n kokoonpanossa kannattaa seurata tätä isokokoista maalipyssyä. Lukko-laina on kärsinyt alkukaudesta loukkaantumisista ja takaisin rytmiin pääseminen vie varmasti aikaa. Oli viime kaudella Jokipojissa pelatessaan yksi sarjan parhaimmista maalintekijöistä ja nousi ryminällä Mestiksen laiturieliittiin. Kiekko-Vantaan riveissä toissa kaudella piipahtanut laitahyökkääjä omaa tuhoa tekevän laukauksen. Järvenpään Haukkojen kasvatti osaa viimeistellä paikan tullen, mutta myös rakentaa peliä.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Kokoonpano:

Mestis