Kiekko-Vantaa | Mestis

Kuumien joukkueiden kohtaaminen

27.10.2016

Puolustaja Iiro Sulin ennakkohaastattelussa:

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttavan Heinolan Peliittojen vieraaksi.

Taistelua, tunnetta ja tappuraa on luvassa, kun kaksi kuntopuntarin kärkipään joukkuetta ottavat yhteen toista kertaa tällä kaudella. 

Peliitat kukisti kolme viikkoa sitten Kiekko-Vantaan Heinolassa maalein 4–1. Lohipaitojen maalista vastasi Teemu Mielonen. Vantaalta Peliittojen riveihin siirtynyt puolustaja Valtteri Parikka oli ottelun hahmo, kuritti entistä seuraansa ja iski tehot 2+2.

– Lähdetään parantamaan siitä pelistä. Silloin ei päästy sille tasolle, jolle Mestis-kamppailuissa pitää yltää joka ilta voittaakseen. Meidän täytyy olla kovempia kamppailuissa ja jalalla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Vantaalaiset nappasivat keskiviikkona kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla kiihkeässä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Espoo Unitedin rankkareiden jälkeen lukemin 4–3. Voittomaalin veivasi näyttävästi maalipyssy Julius Rantaeskola.

– Kaksi erää pelattiin hyvää tasapainoista jääkiekkoa. Kolmannessa erässä tekeminen vähän hajosi, mutta meillä oli omat paikat siinäkin ratkaista peli. Johtoasemassa pelaaminen kolmannessa erässä ei mielyttänyt, Mälkiä sanoo.

Yhdeksäntenä sarjassa porskuttavan Kiekko-Vantaan ylivoimapeli on toiminut viime aikoina äärimmäisen hyvin. Sekä kultakypärä Toni Leinosen että juonikkaan syöttövelho Joona Harjaman ylivoimakentälliset ovat tehneet tulosta hyvällä prosentilla. 

– Ylivoima on ollut koko kauden hyvää, mutta nyt ollaan saatu myös onnistumisia. Siinä on se ollut hyvää, ettei liikaa ole mitään systeemejä ja kuvioita.  Se on aloitteellista, yllätyksellistäkin ja kiekko liikkuu. Ollaan menty maalille ja saatu luotua sinne luukulle ylivoimatilanteita, Mälkiä valottaa.

Lohipaitojen kokoonpanoon ja ketjukoostumuksiin ei ole luvassa suuria muutoksia. Vantaalaisten maalilla jatkaa Aaro Peltonen

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat, puolustajat Arttu Savaloja ja Juho Rautanen sekä laitahyökkääjä Joel Lehtinen. Maalivahti Jani Kautto ja hyökkääjälupaus Frank Gymer ovat Jokereiden mukana Venäjällä vieraskiertueella.

Täksi kaudeksi huomattavasti vahvistunut Peliitat aloitti kauden tuloksellisesti vaisusti, mutta on sittemmin kääntänyt kurssinsa ja noussut sarjassa jo kuudenneksi. 

Peliitat kaatoi keskiviikkona vieraskaukalossa Lempäälän Kisan maalein 2–6. Heinolalaiset lähtevätkin perjantai-illan kiekkonäytelmään peräti kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. 

Peliittojen tehopelaajina ovat hääränneet alkukaudesta, kultakypärää kantava taitava kiekollinen puolustaja Valtteri Parikka (4+7), vauhtikone Henri Fomin (2+9), hyökkäyksiä aktiivisesti tukeva puolustaja Christian Silfver (3+6) ja syöttötaitava hyökkääjä Juuso Perttilä (2+7). Joukkueen tolppien välissä Pelicans-laina Joona Voutilainen on torjunut hämmästyttävän hyvin ja johtaa Mestiksen torjuntatilastoa.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa perjantaina Heinolan Versowood Areenalla klo 18.30.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 30 kertaa runkosarjassa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 18–12.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kuusi kertaa. Lohipaidat poistuivat jäältä voittajina neljästi.

2) Kiekko-Vantaan pelaajista Teemu Mielonen, Atte Mäkinen ja Pekka Niemimaa ovat kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa. 

3) Kiekko-Vantaa on tehnyt 18:sta edellisestä tehdystä maalistaan peräti kymmenen ylivoimalla.

Seuraa heitä:

#3 Aaro Peltonen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaaseen kolmen vuoden tauon jälkeen paluun tehnyt vanhanliiton maalivahti. On tehnyt Mestiksessä maalin kaudella 2010–11 Sportissa pelatessaan TUTOa vastaan. Tykkää ohjata kiekkoja mailallaan nurkkiin. Poikkeuksellinen torjuntatyyli. Venyy näyttäviin torjuntoihin. Kokenut Mestis-vahti on torjunut kuusi ottelua torjuntaprosentilla 87,59. Tärkeässä roolissa tolppien välissä.

#3 Christian Silfver, Peliitat

Peliittojen oma Erik Karlsson. Välihyökkääjä-tyylinen paketti. Tukee aktiivisesti hyökkäyksiä eli ei tarvitse hieraista silmiään, mikäli näet numero kolmosen hyökkäyksen kärjessä. Todella hyvä luistelija ja pelikäsitys. Pelaa isoja minuutteja illasta toiseen. Kultakypärä Valtteri Parikan ohella todella tärkeä palanen viivassa ylivoimalla. 


Kuva: Toni Jaconelli

Mestis