Kuudes peräkkäinen kotivoitto, Andersson avasi maalitilinsä

14.12.2016

Puolustaja Lassi Raitasen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi upean peliesityksen jälkeen maukkaat kolme pistettä, kun se kaatoi kotiyleisön edessä kiihkeän kiekkoillan päätteeksi arkkivihollisensa TUTO Hockeyn maalein 5–2 (0–0, 3–0, 2–2).

– Pitää olla tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Niklas Anderssonin ketsuppipullo poksahti kunnolla auki. Taitava ja työteliäs hyökkääjä iski 20 maalittoman ottelun jälkeen kaksi komeaa nyyttiä TUTO:n verkkoon ja oli yksi illan suurimmista sankareista.

Lohipaidat nappasivat yhdellä kauden parhaimmista peleistä tärkeän voiton. Vantaalaiset pelasivat varsinkin todella hyvät ja kypsät ensimmäiset kaksi erää.

– Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä oli kyllä hetkiä kun oltiin vähän lirissä, mutta hyvin taisteltiin ja uhrauduttiin. Se ei ole mikään ihme, että TUTO:a vastaan joutuu puolustamaan ja selviytymään. Toinen erä oli meiltä päivän parasta: käytettiin paikat tehokkaasti ja pelasimme fiksusti, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaalle voitto oli jo kuudes peräkkäinen kotikaukalossa. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeinen hurja vire sen kuin jatkuu.

Avauserä oli maaliton ja tasainen. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja tilanteensa. Nälkäiset isännät tulivat peliin valmiina ja hyvin latautuneena.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi aktiivisesti ja iski kolme näyttävää maalia. Ensin maalipyssy Julius Rantaeskola sivalsi ylivoimalla kapteeni Toni Leinosen tarjoilusta 1–0-maalin. Lohipaitojen toinen maali oli silmiä hivelevä: taisteluilmeen ruumiillistuma puolustaja Lassi Raitanen nousi tyylikkäästi hyökkäysalueelle ja tarjoili viereen Niklas Anderssonille, joka tykitti kiekon takakulmaan.

Kiekko-Vantaa päätti toisen erän pukukoppimaaliin, joka oli kuin suoraan jääkiekon oppikirjasta. Laitahyökkääjä Antti Kauppinen tuli laidasta sisään ja laukoi takapatjaan. Puolustaja Lasse Uusivirta ajoi suoraviivaisesti luukulle ja veti TUTO-pakin mukanaan. Kolmannesta aallosta mukaan tuli Joonas Hyttinen, joka iski irtokaran sisään ja nosti kädet ylös maalin merkiksi.

Kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa Vantaalle saapunut TUTO Hockey tuli kolmanteen erään todella lujaa. Turkulaisvieraat tulivatkin jo maalin päähän hurjalla kirillä. Puolustaja Kristian Tuohilampi täräytti 3–1-kavennuksen pyörityksen päätteeksi b-pisteen kaarelta. Lohipaidassakin urallaan esiintynyt voimahyökkääjä Timi Lahtinen pamautti limpun ranteella takakulmaan ja toi vieraat maalin päähän.

Kiekko-Vantaa taisteli kuitenkin kotikaukalossa äärimmäisen hienosti ja se toi myös palkinnon. Pirteästi esiintynyt Niklas Andersson iski illan toisen maalinsa neljä minuuttia ennen loppua, kun TUTO:n maalivahti Kristian Järvinen lahjoitti kiekon suoraan vantaalaishyökkääjälle. Loppulukemat viimeisteli tyhjään maaliin alivoimalla, hienon debyyttiottelun lohinutussa pelannut työmyyrä Patrik Moisio

– Tulos ei ihan kerro kuinka tiukka kolmas erä oli. Siinä meinasi käydä vielä kylmät. Loistavaa taistelua varsinkin alivoimalla: kutien blokkaamista ja uhrautumista. SItä se vaatii, jos aikoo voitosta pelata ihan joka ilta, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina kotiottelulla Mestis-tulokas Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Ottelu on lohipaidoille viimeinen ennen ansaittua joulutaukoa.