Kiekko-Vantaa | Mestis

Kovakuntoisten kohtaaminen

22.11.2016

Puolustaja Iiro Sulin ennakkohaastattelussa:

Kiekko-Vantaalla on edessään kahden kotiottelun viikko. Keskiviikkona lohipaidat saavat vieraakseen KeuPa HT:n. Lauantaina Trio Areenalle saapuu puolestaan Kokkolan Hermes.

Kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa on kerännyt tauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä. Vantaalaisorkesteri löytyy sarjataulukosta sijalta yhdeksän. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan on matkaa ainoastaan yksi piste.

Kuudentena majaileva KeuPa HT on puolestaan voittanut kaikki neljä koitostaan marraskuun maajoukkuetauon jälkeen, joten Tikkurilan keskiviikkoillassa nähdään kuntopuntarin kärkipään kiihkeä kohtaaminen. Draamaa, kiimaa ja rytinää on siis luvassa.

– Kova kamppailupeli on tulossa. Kroppaa täytyy laittaa likoon, sillä heitä vastaan ei saa koskaan mitään ilmaiseksi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Äärimmäisen tasaisia otteluita läpi kauden pelanneet lohipaidat ovat viime aikoina onnistuneet kääntämään yhden maalin otteluita voitoiksi.

– Tietyt asiat ollaan tehty paremmin ja onnistuttu sitä kautta kääntämään maalin pelit voitoiksi. Johtoasemassa pelaaminen on ollut selvästi parempaa. Se on ollut korvien välistä eniten kiinni, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kerran aikaisemmin. Nimittäin 17. syyskuuta lohipaidat hakivat Keuruun pakastimesta 3–2-vierasvoiton.

Kiekko-Vantaan alkukauden syömähammas on ollut yhteensä 39 tehopistettä kerännyt, kultakypärä Toni Leinosen (3+12), Pekka Niemimaan (7+6) ja Julius Rantaeskolan (8+3) muodostama LNR-ketju. 

Mielenkiintoisen lisämausteen ottelulle tuo myös se, että voitonjanoinen kotijoukkue Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa vähiten maaleja. Vasta kolmatta Mestis-kauttaan pelaava KeuPa HT on puolestaan päästänyt eniten maaleja.

Keuruulaisten avainpelaajiin kuuluvat ykkösvahti Roope Urpolahti, tehopuolustaja Roni Sevänen, viime kaudella vuoden tulokkaaksi valittu Sameli Ventelä, Lukko-laina Jere Friberg, laitahyökkääjä Emppu Pulliainen ja kultakypärää kantava, Mestiksen pistepörssin kakkonen Samuel Salonen

KeuPa HT vahvistui maajoukkuetauolla kokeneilla paluumuuttajilla: puolustaja Panu Hyypällä ja seuran omalla kasvatilla Taneli Maasalolla.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Tolppien välissä torjuntavastuun ottaa Jani Kautto. Koeajan kautta sopimusta hakeva laitahyökkääjä Roope Niskanen tekee kotidebyyttinsä lohipaidassa.

Jokerilainoista Kauton lisäksi mukana jatkavat myös puolustajalupaus Juho Rautanen, maalipyssy Atte Mäkinen, tunnollinen kahden suunnan sentteri Miro Mäkinen ja juonikas mailataituri Frank Gymer.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Valtteri Lemmetty ja laitahyökkääjä Joel Lehtinen

Kiekko-Vantaan ja KeuPa HT:n kauden toinen keskinäinen kamppailu sarjapisteistä starttaa keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Liput otteluun ennakkoon ja ovelta vain 10€ (lapset 5€)! 

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 11 kertaa. Joukkueiden välillä on ollut tasaista, sillä voitot ovat Kiekko-Vantaalle 6–5. 

2) Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Molemmat joukkueet poistuivat jäältä voittajina kahdesti. K-Vantaan maalivahti Jani Kautto pelasi viime kaudella kaksi nollapeliä KeuPa HT:ta vastaan.

3) KeuPa HT:n Mestis-historian ensimmäinen voitto tuli toissa kaudella juuri Kiekko-Vantaan kustannuksella (24.9.2014).

4) KeuPa HT on sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue, mutta vieraissa se on pelannut vahvasti. Se on sarjan kolmanneksi paras vierasjoukkue.

5) K-Vantaa voittanut viimeksi neljä ottelua putkeen kaudella 2013–14 (joulukuun ja tammikuun taitteessa viiden ottelun voittoputki).

Seuraa heitä:

#78 Iiro Sulin, K-Vantaa

Peruspuolustaja tekee oikeita ratkaisuja jäällä, antaa helpon syötön eteenpäin, puolustaa omaa maalia suurella sydämellä ja voittaa kaksinkamppailuita. Iski kauden toistaiseksi ainoan maalinsa juuri Keuruulla KeuPa HT:n verkkoon. Viime lauantaina fantastinen ottelu lohipaitojen alakerrassa Turussa. Alusti vantaalaisten voittomaalin upealla avauksella. Saalistanut 17 ottelussa tehot 1+2. Muodostaa toimivan pakkiparin yhdessä Nico Nurmikannan kanssa.

#4 Roberts Locans, KeuPa HT

KeuPa HT:n seurahistorian ensimmäinen latvialaispelaaja on päässyt hyvään vireeseen. Isokokoinen ja vahva 20-vuotias laitahyökkääjä on onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussa. Ajaa suoraviivaisesti maalille. Saanut kiekko-oppinsa Ruotsissa. Viime kaudella tilille kertyi 19 KHL-ottelua Dinamo Riikan riveissä. Iskenyt tällä kaudella jo seitsemän osumaa. Muodostanut tehokkaan duon yhdessä näppärän tshekkihyökkääjä Thomas Andresin kanssa.

Mestis