Kiekko-Vantaa | Mestis

Konttinen: "Tehdyn työn pitäisi alkaa näkyä"

14.07.2016

Kiekko-Vantaan hyökkääjälupaus Simo Konttinen odottaa nälkäisenä tulevan kiekkokauden alkua.

Hurja määrä yritystä, kovia taklauksia, energistä taistelua vaihdosta toiseen, mutta myös kylmäpäisiä ja taitavia kiekollisia ratkaisuja. Näistä asioista Kiekko-Vantaan 22-vuotias laitahyökkääjä Simo Konttinen tunnetaan.

– Tässä on hyvä kesäharjoittelujakso alla. Meillä on hyvä joukkue kasassa ja lähdemme tekemään yhdessä tulevasta kaudesta mahtavan, kolmella edellisellä kaudella Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueessa yhteensä 18 ottelua pelannut Simo Konttinen kertoo.

Karhu-Kissojen, HJK:n ja HIFK:n junioreiden kautta Kiekko-Vantaan riveihin päätynyt Konttinen ei ole vielä onnistunut tekemään läpimurtoa Mestiksessä, mutta kaikki eväät siihen on olemassa.

– Täytyy katsoa omia pelejä läpi ja miettiä asioita, joita minun täytyy pelissäni eniten kehittää. Ainakin nälkäisyyttää pitää saada lisää ja itsevarmuutta myös, Konttinen pohtii.

Viime kaudella Konttinen pelasi 15 runkosarjaottelua Mestiksessä ilman tehopisteitä. A-nuorten SM-liigassa Helsingissä syntynyt hyökkääjä paukutti 20 ottelussa tehot 5+5. 

Konttinen kävi kauden aikana myös pelaamassa kolme ottelua Suomi-sarjaa KJT:n paidassa, jossa laiturilupaus osoitti pystyvänsä pistetehtailuun miestenkin peleissä.

– Viime kausi oli itseltä hankala, mutta nyt lähdetään parantamaan siitä ja taistelemaan pelipaikoista. Tehdyn työn pitäisi alkaa näkymään pikkuhiljaa, Konttinen sanoo.

Junioreissa mukavia pistemääriä takonut Konttinen haluaa vakiinnuttaa ensi kaudella pelipaikan lohipaitojen kokoonpanossa. Laitahyökkääjä odottaa innolla tulevaa Mestis-kautta.

– Joukkueessa on paljon hyviä jätkiä ja meillä on hyvä jengi kasassa. Osoitimme viime kaudella, että voimme voittaa minkä joukkueen tahansa. Uskon, että olemme ensi kaudella mukana kärkikahinoissa, Konttinen toteaa.

Ensi kaudella Mestiksessä nähdään myös kahden vuoden tauon jälkeen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailuja. Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välisiä kohtaamisia odotetaan vesi kielellä jo nyt – kuten myös pelaajien keskuudessa.

– Niistä tulee mielenkiintoisia ja kovia kamppailuja. Varmasti aika fyysisiä vääntöjä ja paljon taklauksia tulee. Pyrimme olemaan pääkaupunkiseudun ykkösjoukkue Mestiksessä, Konttinen päättää.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Mestis