Kiekko-Vantaan voittoputki katkesi

06.01.2016

Kiekko-Vantaa koki kotikaukalossaan tappion maalein 1–3 TUTOn hakiessa kiihkeästä ja vauhdikkaasta kamppailusta täyden pistepotin. Samalla lohipaitojen neljän ottelun mittainen voittoputki ja kahdeksan kotiottelun mittainen pisteputki katkesi.

Kiekko-Vantaa ei saanut tällä kertaa aivan parasta irti kotiyleisön edessä, vaikka lohipaidat paransivatkin esitystään koko ajan. Varsinkin loistavan ensimmäisen erän pelannut TUTO oli maalipaikoissaan napsun verran tehokkaampi. Nousujohteisesta pelistä huolimatta vantaalaiset jäivät ilman pisteitä.

–Ei saatu tänään parasta irti. Olimme kaukana parhaasta tasostamme tänään sen verran, ettei se riittänyt pisteille, Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Teemu Mielonen kertoi.

Maaliton avauserä oli TUTO:n heiniä, mutta ottelun hallinta kääntyi toisessa erässä isännille. Siitä huolimatta vahvassa iskussa olevat turkulaiset onnistuivat maalinteossa kahdesti. Ensin TUTO-sentteri Hannu Kuru napautti puolustaja Kristian Tuohilammen upeasta tarjoilusta tilanteeksi 0–1. Isokokoinen voimahyökkääjä Miikka Tuomainen raapi kaksi minuuttia myöhemmin maalin edestä irotkaran sisään kotijoukkueen puolustuksen nukahdettua hetkeksi.

–Kotipubissa haluamme olla hyviä ja olemme olleetkin sitä. Eikä me tänäänkään nyt ihan huonoja oltu. Tämä oli hyvä osoitus siitä, että meidän täytyy olla parhaimmillaan, jos haluamme voittaa tiukkoja pelejä, Mielonen sanoi.

Paluun kokoonpanoon tehnyt taitava ja sähäkkä Mielonen oli hyvällä pelipäällä läpi illan. Kiekko-Vantaan oma kasvatti otti sairastuneen Aleksi Järvisen paikan Panu Miehon ja kultakypärä Joel Lehtisen rinnalla. Tehot 2+4 tällä kaudella nakuttanut hyökkääjä löysi omasta esityksestään sekä hyviä että huonoja asioita.

–Omissa otteissa oli paljon hyviä asioita, mutta oli siellä myös huonojakin juttuja, Mielonen totesi.

Kiekko-Vantaa kavensi toisen erän lopussa, vain 28 sekuntia ennen summeria HIFK-laina Henri Tammisen kauden toisella osumalla. Lohipaitojen Janne Juutinen riisti kiekon kulmauksessa ja nousi vetopaikkaan. Sentterin laukauksesta tulleen laukauksen seurasi Tamminen, joka tykitti pelivälineen tarkasti verkon perukoille.

Kiekko-Vantaa oli aavistuksen verran niskan päällä kolmannessa erässä ja haki vimmatusti tasoitusmaalia. Isännät saivatkin luotua muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli kuitenkin tervanjuontia. TUTO:n maaliruisku Topi Taavitsainen iski loppulukemiksi 1–3 tyhjään rysään viimeisellä minuutilla.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu viikonloppuna Pohjois-Suomen kiertueella. Perjantaina lohipaidat kohtaavat Rovaniemellä sarjanousija RoKin ja lauantaina Kajaanissa vastaan asettuu Hokki.

–Lähdetään Pohjois-Suomeen hakemaan parannusta tälle pelille ja voittoja, Mielonen kommentoi.