Kiekko-Vantaan pisteputki katkesi trillerissä

07.10.2016

Tehot 1+2 iskeneen Toni Leinosen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion Trio Areenalla vauhdikkaassa, tasaisessa ja kiihkeässä kamppailussa JYP-Akatemiaa vastaan maalein 3–4. Ylivoimamaalien sävyttämässä illassa sankariksi nousi voittomaalin iskenyt JYP-Akatemian kultakypärä Arttu Likola.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia iskivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella yhteen. Taitavat joukkueet laittoivat parasta pöytään ja tarjosivat yleisölle viihdyttävän perjantai-illan kiekkonäytelmän, josta ei jännitystä ja tapahtumia puuttunut.

Avainasemaan kiihkeässä kamppailussa nousi ylivoimapeli. Molemmat joukkueet iskivät vuorotellen ylivoimalla toinen toistaan näyttävämpiä osumia. Ottelu ratkesi vasta kalkkiviivoilla, kun vahvasti kauden aloittanut JYP-Akatemian pistelinko Arttu Likola iski ylivoimalla Riku Pitkäsen poikittaissyötöstä voittomaalin. Näin Kiekko-Vantaan kuuden ottelun mittainen pisteputki katkesi.

Kiekko-Vantaa taisteli upeasti ja esiintyi vahvasti läpi illan. Joukkueen tehoista vastasi kapteeni Toni Leinosen (1+2) johtama ylivoimakentällinen. Aina vaikea JYP-Akatemia oli kuitenkin napsun verran parempi ja nappasi täyden pistepotin Vantaalta.

Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon avauserässä ylivoimalla. Kippari Leinonen toimitti limpun takatolpalle, josta puolustaja Nico Nurmikanta puttasi kauden toisen maalinsa.

JYP-Akatemia iski kaksi seuraavaa osumaa ottelun toisessa erässä, jossa lohipaidat olivat hyvin pelin päällä. Jyväskyläläiset käyttivät paikkansa tehokkaasti ja hyökkääjät Riku Tiainen sekä Aleksi Luhtalampi veivät vieraat ensimmäistä kertaa johtoon. Kiekko-Vantaan maalinälkäinen laituri Julius Rantaeskola pamautti tasoituksen kolme minuuttia ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä. Kiekko-Vantaa sai usean pitkän pyörityksen hyökkäyspäässä aikaan ja joukkueella oli avaimet voittoon käsissään. Kauden ensimmäisen maalinsa ylivoimalla iskenyt Leinonen laukoi ylivoimalla tarkalla kudilla Kiekko-Vantaan 3–2-johtoon. Se kuitenkin suli, sillä minuuttia myöhemmin kahden osuman iltaa viettänyt JYP-Akatemian laituri Tiainen ampui kuljetuksen päätteeksi limpun takanurkkaan.

Voittomaali oli vierasjoukkueen kultakypärä Arttu Likolan käsialaa. Tehokas laituri nakutti suoraan syötöstä kiekon etukulmasta sisään ja sinetöi kolmen pisteen kohtalon. Vantaalaiset hakivat vimmatusti tasoitusta, mutta maestro Joona Harjaman ja taikuri Joel Lehtisen näyttävistä pyörityksistä huolimatta palkinto jäi saamatta.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina Heinolassa Peliittojen vieraana. Vantaalaisten intohimoisesti omiaan kannustava faniryhmä Ruutanat matkustavat myös paikan päälle. Ottelu starttaa Versowood Areenalla klo 17.