Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle viisi jatkosopimusta

06.05.2016

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavat jatkosopimukset viiden pelaajan kanssa. 

Nimensä sopimuspaperiin rustasivat puolustajat Lasse Uusivirta ja Lassi Raitanen sekä hyökkääjät Joel Lehtinen, Pekka Niemimaa ja Julius Rantaeskola.

–Kaikki heistä ovat todistaneet olevansa hyviä pelaajia Mestikseen ja kaikilla on halua sekä nälkää päästä eteenpäin urallaan. Olen todella iloinen, että nämä viisi pelaajaa jatkavat täällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lasse Uusivirta, 26, saapui Kiekko-Vantaan riveihin viime kesänä ja nousi välittömästi joukkueen luottopelaajien joukkoon. Aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva puolustaja saalisti viime kaudella lohinutussa 49 ottelussa tehot 4+13 ja toimi joukkueen varakapteenina. Pohjois-Amerikassa ja Tanskassakin urallaan pelannut Uusivirta on voittanut urallaan A-nuorten SM-kultaa 2009, valittu kertaalleen nuorten SM-liigan tähdistökentälliseen ja juhlinut Mestis-pronssia Hokissa keväällä 2014.

Päättynyt kausi oli KooKoon junioreista Vantaalle saapuneelle 21-vuotiaalle Lassi Raitaselle ensimmäinen kokonainen kausi Mestiksessä. Porvoon Huntersin kasvatti pelasi upean tulokaskauden saalistaen 40 runkosarjaottelussa tehot 4+6. Pudotuspeleissä hyvin liikkuva ja kiekkovarma puolustaja oli yksi lohipaitojen suurimmista onnistujista. Syyskuussa Raitanen valittiin Mestiksen kuukauden tulokkaaksi.

–Uusivirta ja Raitanen ovat pelaajia, jotka olivat viime kaudella TOP 6 -puolustajia ja ovat sitä ensi kaudellakin. Uusivirta on heistä kokeneempi ja nähnyt maailmaa, joten hän on myös johtohahmona tärkeä joukkueelle. Raitanen on kiekollisesti lahjakas puolustajia, jolla on varmasti hieno tulevaisuus edessä, Mälkiä kuvailee.

Joel Lehtinen, 24, on pelannut jo viidellä eri kaudella Mestistä Kiekko-Vantaan riveissä ja mailataituri löytyykin seuran kaikkien aikojen ottelutilastosta kuudennelta sijalta. Liukasliikkeinen laitahyökkääjä nousi viime kaudella ryminällä Mestiksen hyökkääjäeliittiin paukuteltuaan 50 runkosarjaottelussa tehot 14+18=32. Taikuri Lehtinen oli lohipaitojen paras pistemies ja teki myös henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. OKK:n kasvatti on pelannut urallaan myös kahdeksan liigaottelua HIFK:n riveissä. 

Viiden SaPKo-vuoden jälkeen Vantaalle saapuneelle Pekka Niemimaalle, 31, kulunut kausi oli ensimmäinen lohinutussa. Ulottuva kahden suunnan sentteri oli yksi K-Vantaan kantavista voimista ja toimi joukkueen kapteenistossa. Runkosarjassa Lohjan Kisa-Veikkojen kasvatti iski 50 ottelussa tehot 9+13=22. Pudotuspeleissä Niemimaa oli lohipaitojen paras pistemies (3+4) ja pääsi pisteille jokaisessa Jukurit-puolivälieräsarjan kamppailussa. Niemimaa on pelannut Mestiksessä yhteensä 325 runkosarjaottelua.

Kiekko-Vantaassa 70 Mestis-ottelussa kolmella eri kaudella esiintynyt Julius Rantaeskola, 23, on noussut suorituksillaan ja periksiantamattomuudellaan kannattajien sydämiin. Viime kaudella läpimurtonsa Mestiksessä tehnyt Rantaeskola nakutti 40 ottelussa tehot 11+11 ja oli vantaalaisten viidenneksi tehokkain. Jokereiden kiekkokoulussa ensimmäiset luistimen piirtonsa jäähän ottaneen Rantaeskolan palkintovitriinistä löytyy sekä B-nuorten (2010) että A-nuorten(2012) Suomen mestaruus HIFK:n junioreista.

–Lehtinen, Niemimaa ja Rantaeskola olivat viime kauden suurimpia onnistujia hyökkäyspäässä ja kaikki pelasivat oikeastaan uransa parhaan kauden. Lehtinen oli joukkueen paras pistemies, joten kyllä sellaisen pelaajan haluaa aina jatkavan. Niemimaa pelasi vähän erilaisessa roolissa meillä ja otti kehitysaskelia kauden aikana. Lisäksi hän on tärkeä liideri kentän ulkopuolella. Rantaeskola meni paljon eteenpäin ja löi läpi Mestiksessä, mutta hänellä on varmasti paljon nälkää ottaa taas seuraava askel urallaan, Mälkiä pohtii.

Kiekko-Vantaan ensi kauden joukkueen rakennus on hyvässä vauhdissa. Joukkue kokoontuu ja aloittaa harjoittelun maanantaina. 

–Olemme hyvässä aikataulussa joukkueen rakennuksen kanssa. Mestiksessä mikään joukkue ei ole kasassa vielä toukokuussa. Nämä viisi pelaajaa, jotka nyt kirjoittivat sopimuksen ovat tärkeitä palasia ensi kauden ryhmässä. Tästä on hyvä jatkaa rakennusprosessia, Mälkiä sanoo.

Videolla maaleja jatkosopimuksen tehneiltä pelaajilta:

Mestis