Kiekko-Vantaalle viides peräkkäinen voitto

26.11.2016

Kiekko-Vantaa nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi kotikaukalossa dramaattisten vaiheiden jälkeen Kokkolan Hermeksen maalein 4–3 (0–1, 3–0, 1–2). Lohipaitojen voittomaalin iski tehot 1+1 saalistanut puolustaja Juho Rautanen.

Kiekko-Vantaan vahva vire sai jatkoa kotikaukalossa. Hankalan avauserän jälkeen lohipaidat ryhdistäytyivät ja laittoivat koneeseen muutamaan kierroksen lisään. Vahva toinen erä olikin voiton takuu. Aktiivinen ja aloitteellinen ylivoima tuotti myös tulosta ratkaisevilla hetkillä.

– Ärsytetty Hermes tuli alussa kovaa ja oltiin vaikeuksissa ensimmäisessä erässä. Iso hatunnosto jätkille, että saatiin käännettyä tunnetila ja kaikki tekeminen. Se ei ole aina helppoa kesken pelin. Pelattiin loistava toinen erä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Perjantaina kotikaukalossaan murskatappion kokenut Hermes tuli ottelun alkuun ryminällä. Kun taas isännät jäivät aavistuksen verran telineisiin. Huippumaalipaikat olivat kuitenkin harvassa. Kokkolalaiset katkaisivat yli seitsemän erää kestäneen maalittoman putkensa avauserässä, kun Jesse Huhtala näpäytti ylivoimalla tilanteeksi 0–1.

Kiekko-Vantaa sisuuntui ja pelasi väkevän toisen erän, josta tuli kultakypärä Toni Leinosen (2+0) show. Lohipaitojen kippari täräytti ylivoimalla tarkalla lämärillään tasoituksen oikean b-pisteen kaarelta, kolmen tehopisteen iltaa viettäneen Julius Rantaeskolan (0+3) ja puolustajalupaus Juho Rautasen (1+1) esityöstä.

Lohipaidat siirtyivät pian 2–1-johtoon. Puolustaja Lassi Raitanen katkaisi keskialueella Hermeksen hyökkäyksen, keskiviikkona kaksi maalia iskenyt Miro Mäkinen ajoi röyhkeästi luukulle ja irtokiekko tuli suoraan maalin eteen Atte Mäkiselle, joka tinttasi jo kauden seitsemännen täysosumansa.

Kiekko-Vantaa pelasi jälleen fantastista ylivoimaa kotiyleisön edessä ja tulosta tuli. Puolustaja Nico Nurmikanta sutaisi rystyllä ruuhkasta b-pisteiden välistä kiekon Hermes-vahti Juraj Hollyn selän taakse, josta kultakypärä Leinonen puttasi lopulta limpun uuniin ja vei lohinutut 3–1-johtoon.

– Toisesa erässä näkyi, että päästiin vähän raikkaammista lähtökohdista pelaamaan. Pelattiin fiksusti, saatiin pyörityksiä hyökkäyspäähän ja sitä kautta energiaa, Mälkiä totesi.

Kolmas erä oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Kiekko-Vantaalle tarjottiin lopullisesti ratkaisun avaimia, kun Hermes-pakki Ossi Ikonen lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Lohipaidat onnistuivat viiden minuutin ylivoiman aikana kerran maalinteossa. Erinomaisen ottelun pelannut alle 20-vuotiaiden maajoukkuepuolustaja Juho Rautanen paukutti viivalta ranteella tilanteeksi 4–1. Hienon syötön maaliin tarjoili Julius Rantaeskola.

Hermes aloitti oman kirinsä aivan kamppailun lopussa ja se tuottikin kaksi maalia. Ensin vieraiden kapteeni Jussi Nättinen vippasi rystyltä 4–2-kavennuksen. Viimeisellä minuutilla Hermeksen Mikko Virtanen sivalsi vieraat maalin päähän Samu Markkulan tarjoilusta.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Jani Kautto venyi kokkolalaisten loppukirin aikana hienoihin torjuntoihin pysäyttäen muun muassa Mikko Virtasen läpiajon.

– Loppu meni vähän plörinäksi, kun lopetimme pelaamisen jo ennen 60 minuuttia. Pitää olla tyytyväinen pisteisiin, sillä tässä sarjassa ei ilmaisia pisteitä saa keneltäkään ja iso työ tehtiin tänäänkin, Mälkiä totesi.

Lohipaidoille viiden ottelun mittainen voittoputki on pisin sitten kauden 2013–14. Taitava ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa nousi voitollaan kuudenneksi. Vantaalaiset ovat keränneet marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä ja raapinut 18 mahdollisesta pisteestä kasaan peräti 15.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu ensi perjantaina vierasottelulla JYP-Akatemiaa vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat pelaavat kotikaukalossa lauantaina 3. joulukuuta. Tuolloin Trio Areenalle vieraaksi saapuu Heinolan Peliitat.