Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle vieraita Heinolasta: Tärkeistä pisteistä pelataan

02.02.2016

Päävalmentajan kommentit huomisesta ottelusta:

Kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle taisteleva Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraakseen tappiokierteeseen ajautuneen Heinolan Peliitat.

Viidennellä sijalla majailevan Kiekko-Vantaan viime viiko oli täydellinen, sillä se saalisti kahdesta ottelusta täydet kuusi pistettä ja latoi vastustajan verkkoon yhteensä 11 maalia. 

–Se oli meiltä todella hyvä viikko ja ne oli kaksi aika erilaista peliä. Keskiviikkona LeKiä vastaan pääsimme jo ensimmäisessä erässä karkumatkalle ja pystyimme pelaamaan laadukkaasti loppuun asti johtoasemassa. Perjantaina Hermestä vastaan olimme siinä jo 1-4-tappiolla, mutta nousimme kolmen maalin taka-ajoasemasta vielä voittoon. Siitä voitosta jäi todella hyvä maku ja tuollaisista kokemuksista oppii myös paljon, Kiekko-Vantaan paras pistemies Joel Lehtinen kertoo. 

Lohipaidat ovat pelanneet läpi kauden vahvasti nimenomaan kotikaukalossa. Vantaalaiset ovat pistekeskiarvoltaan sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue Kajaanin Hokin ja runkosarjaa ylivoimaisesti johtavan Mikkelin Jukureiden jälkeen. Viidestä edellisestä kotiottelustaan Kiekko-Vantaa on voittanut kolme.

Vantaalaisten vahvuus on ollut tällä kaudella materiaalin leveys ja onnistumisia hyökkäyspäässä on tullutkin laajalla rintamalla. Lohipaitojen pelaajista vain kaksi mahtuu 30 parhaan joukkoon pistepörssissä, mutta peräti kuudella pelaajalla on kasassa jo yli 20 tehopistettä. 

Kiekko-Vantaan paras maalintekijä on Jere Laine 13 osumalla. Tulokkaiden pistepörssin voitosta kamppaileva Nico Friman ja oman piste-ennätyksensä jo Mestiksessä tehtaillut kultakypärä Joel Lehtinen ovat onnistuneet maalinteossa 12 kertaa. 

–Otteeni ovat olleet selkeästi tasaisempia verrattuna aikaisempiin kausiin. Olen mennyt kokonaisvaltaisesti eteenpäin pelaajana, keskiviikkona vantaalaisseuran kaikkien aikojen ottelutilastossa kuudenneksi nouseva ja entisen Kiekko-Vantaa-kapteeni Artem Iossafovin ohittava Lehtinen sanoo.

Alkukauden sensaatiojoukkue Peliitat taistelevat viimeisistä pudotuspelipaikoista kynsin ja hampain. Yhdeksäntenä juuri pudotuspeliviivan takana majaileva joukkue saapuu Vantaalle kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Matkaa pudotuspelipaikkaan Peliitoilla on ainoastaan yksi piste, kun runkosarjaa on jäljellä vielä 11 ottelun verran.

Peliittojen kokoonpano on elänyt kauden aikana varsin paljon, sillä peräti 54 pelaajaa on pukenut kauden aikana heinolalaisseuran pelipaidan päälleen. Joukkueen tähtipelaajiin kuuluvat kiekollinen puolustaja Christian Silfver, paras pistemies Roope Elimäki ja toissa kaudella vielä lohinutussa loistanut keskushyökkääjä Aleksi Rekonen.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa neljä kertaa. Heinolalaiset veivät voitot kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta kahdessa edellisessa ottelussa lohipaidat ovat poistuneet kaukalosta voittajana. 

–Varmasti aika tasainen peli on tulossa ja tärkeistä pisteistä pelataan. Peliitat kamppailee siinä viivan tuntumassa ja me taistelemme kotiedusta. Tiukka vääntö on edessä, edellisessä keskinäisessä ottelussa tehot 0+2 saalistanut taikuri Lehtinen sanoo. 

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Jokereiden vieraskiertueen ensimmäiseltä reissulta palannut Jani Kautto aloittaa tolppien välissä ja keskushyökkääjä Teemu Mielonen palaa pelaavaan kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Valtteri Parikka ja Henry Roihu sekä hyökkääjät Nico Aaltonen ja kapteeni Toni Leinonen. HIFK-lainoista mukana ovat alustavin tietojen mukaan puolustaja Juuso Salmi ja laitahyökkääjä Matti Lamberg.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden viides keskinäinen kohtaaminen starttaa Trio Areenalla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Ennakkovideolla haastattelussa hyökkääjä Jere Laine:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 3.2. klo 11:00)

Mestis