Kiekko-Vantaalle tappio–Niemimaan maaliputki jatkuu

15.01.2016

Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin perjantaina kotikaukalossa. Viidennen peräkkäisen voittonsa napannut sarjanousija Hermes haki kolme pistettä Tikkurilasta kuuman ja vauhdikkaan kamppailun jälkeen maalein 1–4.

Lohipaidoilla oli omat maalipaikkansa voittoon, mutta Hermes oli tänään napsun verran edellä.

Kiekko-Vantaan ainokaisen iski kolmannessa erässä keskushyökkääjä Pekka Niemimaa. Hurjassa iskussa olevan ykkössentterin maaliputki kasvoi näin ollen jo neljän ottelun mittaiseksi.

Syöttöpisteet taitavan Niemimaan maaliin merkittiin pisteputkeaan jatkaneelle Julius Rantaeskolalle ja kokoonpanoon palanneelle puolustaja Nico Nurmikannalle. Tolppien välissä Jani Kautto nappasi 19 torjuntaa.

Hermeksen maaleista vastasivat ensimmäisessä erässä vieraiden maalihanat avannut Eetu Karvinen, tehot 1+1 kerännyt Jesse Juntheikki, läpimurtokauttaan Mestiksessä pelaava kultakypärä Janne Kivilahti ja kapteeni Jussi Nättinen. Pudotuspelipaikasta kiihkeästi taistelevien kokkolalaisten slovakkiveskari Denis Godla pelasi erinomaisen ottelun ja pysäytti 24 kiekkoa.

Ottelussa jaettiin 44 jäähyminuuttia ja molemmat joukkueet pääsivät pyörittämään ylivoimaa muutamaan otteeseen. Kiekko-Vantaan pelaajista juonikas pelintekijä Panu Mieho ja voimalaituri Henri Tamminen kävivät istumassa kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Hermekseltä Ässä-laina Joonas Huovinen istui myös käytöskympin.

Neljäntenä sarjassa majailevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu kolmella peräkkäisellä vierasottelulla. Keskiviikkona lohipaidat matkustavat Jokipoikien vieraaksi Joensuuhun. Seuraavan kerran vantaalaiset pelaavat kotiyleisön edessä 29.tammikuuta Kokkolan Hermestä vastaan.