Kiekko-Vantaalle kauden ensimmäinen kotivoitto

01.10.2016

Joel Lehtinen haastattelussa pelin jälkeen:

Nälkäinen Kiekko-Vantaa nappasi komealla peliesityksellä arvokkaan 5–3-voiton kotiyleisön edessä sarjanousija Iisalmen Peli-Karhuista. Lohipaidat katkaisivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja jatkoivat pisteputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaan ketsuppipullo ryöpsähti auki Trio Areenalla ja Mestiksen kärkikahinoihin mielivä joukkue järjesti sinioranssiset maalijuhlat lauantai-illan kiekkonäytelmässä.

Lohipaitojen tehopelaajina hääräsivät tehot 2+1 iskenyt Julius Rantaeskola ja kolme syöttöpistettä kerännyt, kapteeni Toni Leinonen. Kahden tehopisteen iltaa viettivät, juonikas pelintekijä Joona Harjama (0+2), upean maalin veivannut Joel Lehtinen (1+1) ja luottosentteri Pekka Niemimaa (1+1).

IPK aloitti vauhdikkaan kamppailun vahvasti ja avasi maalihanat, kun oikealta laukova laituri Janne Katosalmi täräytti ylivoimalla tilanteeksi 0–1. Kiekko-Vantaa vastasi kuitenkin avauserässä kahdesta seuraavasta osumasta: ensin Pekka Niemimaa tinttasi 1–1-osuman b-pisteiden välistä Julius Rantaeskolan tarjoilusta. Reilu kaksi minuuttia ennen erän päätöstä Rantaeskola maalasi upeasti ja vei isännät ensimmäistä kertaa johtoon, kippari Toni Leinosen vahvasta esityöstä.

Tasaisessa toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ja maalipaikkansa. Vantaalaisten kannalta erästä kuitenkin muodostui murheellinen, sillä puolustajalupaus Juho Rautanen sai kiekon ikävännäköisesti kasvoihinsa ja joutui jättämään kaukalon. Vain 24 sekuntia ennen erän loppua IPK:n taitava tshekkihyökkääjä Adam Zboril sivalsi 2–2-tasoituksen puolustaja Janne Pälveen mainiosta tarjoilusta.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta vahvaa tekemistä kahteen suuntaan. Joukkue puolusti tiiviisti ja löysi hyökkäystehonsa. Taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen hassutteli näyttävästi ja laittoi tarkan rystykudin jäitä pitkin ohi IPK-vahti Tuomas Tolosen. Ottelun voittomaali oli Joonas Hyttisen käsialaa: Niemimaa ja Lehtinen pelasivat limpun maalintakaa monipuoliselle hyökkäjälle, joka ampui tarkan kudin takayläkulmaan.

Kahden maalin iltaa viettänyt Julius Rantaeskola viimeisteli tilanteeksi 5–3 tyhjään maaliin. Hienon syötön maaliin antoi kippari Leinonen. Myös puolustaja Paavo Ylipaino kirjautti syötön ja näin ollen avasi pistetilinsä lohinutussa.

Vahvasti kotikaukalossa tällä kaudella esiintynyt, mutta vieraissa ilman pisteitä operoinut IPK kavensi vielä viimeisellä minuutilla ottelun. Laitahyökkääjä Jere Savolainen napautti loppulukemiksi 5–3 suorasta hyökkäyksestä Aleksi Hämäläisen luodessa paikan.

Vantaalaisten maalilla Aaro Peltonen pysäytti 19 kiekkoa ja antoi torjunnoillaan lohipaidoille mahdollisuuden voittoon.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kaksi ottelua: kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan ja lauantaina edessä on vierasottelu Peliittoja vastaan.