Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa valmiina sarja-avaukseen

15.09.2016

Laitahyökkääjä Joel Lehtisen kommentit ennen sarja-avausta:

Pitkä odotus on päättynyt. Trio Areenalla pelataan kuuden kuukauden tauon jälkeen pisteistä. 

Kärkikahinoihin tähtäävä Kiekko-Vantaa aloittaa Mestis-kauden perjantaina kotiottelulla Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

– Perjantai-ilta ja sarja-avaus Tikkurilassa – mikä sen hienompaa. Tätä onkin jo odotettu. Vauhdikas peli on tulossa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä tunnelmoi.

Asetelmat sarja-avaukseen ovat mielenkiintoiset, eikä kiimaa tule Tikkurilan perjantai-illasta puuttumaan.

– Oikeanlainen lataus on löydettävä. Järkeä ja tunnetta pitää olla sopivassa suhteessa. Pyrimme rummuttamaan kovalla tempolla neljällä ketjulla heti alusta saakka, Mälkiä jatkaa.

Lohipaidoilla on alla mielenkiintoinen harjoituskausi. Kiekko-Vantaa leireili elokuussa Etelä-Koreassa ja mittasi tasoaan Aasian liigassa pelaavaa Kangwon High1:a vastaan. Suomessa se kohtasi Mestis-seurojen lisäksi KHL-joukkue Jokerit ja pietarilaisen SKA Nevan.

– Valmistutuminen kauteen meni hyvin. Tuloksilla ei ollut niinkään merkitystä, vaan sillä että peli kehittyisi ja joukkue hitsautuisi yhtenäisemmäksi. Kokeilimme koostumuksia ja yksilötkin saivat enemmän vapauksia. Nyt haluamme saada pykälän lisää yhtenäiseen tekemiseen, kun ruvetaan pelaamaan pisteistä, Mälkiä kertoo.

Viime kaudella Mestiksen runkosarjassa Kiekko-Vantaa sijoittui kahdeksanneksi. Puolivälierissä mestari Jukureiden käsittelyssä lohipaidat taipuivat vasta kiihkeässä seiskapelissä. Simo Mälkiän ensimmäinen päävalmentajakausi jätti nälkää. 

Vantaalaisseura on vahvistunut viime kaudesta. Runko säilyi hyvin kasassa ja uusista pelaajista, taitava keskushyökkääjä Joona Harjama, A-nuorten SM-liigan pisterohmu Niklas Andersson, paluun lohipaitaan tehnyt maalivahti Aaro Peltonen sekä puolustajat Iiro Sulin ja Paavo Ylipaino ovat kaikki kovia tekijöitä tässä sarjassa. 

Kiekko-Vantaa oli jo viime kaudella yksi Mestiksen aktiivimmista, luisteluvoimaisimmista ja taitavimmista joukkueista. Samaa on odotettavissa myös nyt.

Vantaalaiset ovat voittaneet kaksi edellistä sarja-avaustaan Mestiksessä. Kiekko-Vantaalla ja RoKilla on yhteistä historiaa sarjan avauskierrokselta kaudelta 2009–10, kun lohipaidat hakivat Rovaniemeltä täyden pistepotin maalein 1–2. 

Viime kaudella Kiekko-Vantaa aloitti kauden loistavasti voittamalla kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan peräti seitsemän. Hyvä startti kauteen on aina todella tärkeää.

– Erikoistilannepelaamisen merkitys korostuu alkukaudesta. Ylivoimamaali oikeaan paikkaan voi auttaa todella paljon. Erikoistilannepelaaminen voi alkukaudesta jopa ratkaista otteluita, Mälkiä pohtii.

Lohipaitojen valmennuksessakin aikoinaan työskennelleen Petteri Hirvosen luotsaama RoKi jäi paluukaudellaan sarjajumboksi. Nyt Lapin kiekkoylpeys lähtee parantamaan sijoitustaan vahvistuneella ryhmällä.

Viime kauden avainpelaajat Juhani Tamminen, Harri Pälve, Jussi Pelto-Arvo, Olli-Matti Järvelä ja kapteeni Henri Joki-Erkkilä rustasivat kesällä nimensä jatkosopimuspaperiin. Peliittoihin siirtyneen parhaan pistemiehen Henri Fominin jättämää aukkoa saapui paikkaamaan mielenkiintoinen tshekkihyökkääjä Daniel Vozenilek.

RoKi aloitti kauden keskiviikkona kotikaukalossaan vahvasti kaatamalla Kokkolan Hermeksen murskalukemin 6–1. 

– RoKi sai hyvän flown heti päälle kotivoitolla. He ovat aktiivinen ja liikkuva joukkue. Siihen se heidän pelinsä perustuu. Meidän täytyy olla valmiita siihen, että tila ja aika voivat olla aika vähissä, Mälkiä sanoo.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Lohipaidat veivät otteluvoitot nimiinsä 3–1 ja pisteet menivät vantaalaisille selvästi 10–2. Trio Areenalla kamppailut olivat kuitenkin äärimmäisen tasaisia.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ja ketjukoostumuksiin on luvassa jonkin verran muutoksia. Tolppien välissä jatkaa Aaro Peltonen. Puolustaja Valtteri Lemmetty palaa pelaavaan miehistöön. Jokereista mukana ovat luukkuvahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Frank Gymer,Atte Mäkinen ja Miro Mäkinen

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen puolustajat Arttu Savaloja ja Lassi Raitanen sekä hyökkääjä Simo Konttinen.

Kiekko-Vantaan sarja-avaus RoKia vastaan perjantaina starttaa Tikkurilassa Trio Areenalla klo 18.30.

Liput edullisimmin ennakkoon hankittuna (mm. rajoitettu erä 5€:n alennuslippuja) Ticketmasterista. Kausikortit löydät TÄÄLTÄ.

TIESITKÖ?

1) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joonas Hyttinen pelaa uransa 300. Mestiksen runkosarjaottelun.

2) Viime kauden keskinäisten otteluiden paras pistemies oli K-Vantaassa pelannut Aleksi Järvinen tehoilla 3+2.

3) RoKi ei ole koskaan voittanut Kiekko-Vantaata Trio Areenalla varsinaisella peliajalla.

Seuraa heitä:

#91 Frank Gymer, K-Vantaa

– Taitava kiekonkäsittelijä pelaa ensimmäisen ottelunsa Kiekko-Vantaan riveissä. Tulevaisuuden lupaus on paukuttanut hyviä pistemääriä junioreissa ikäluokasta toiseen. Viime kaudella pelasi jo kaksi KHL-ottelua.

#88 Juhani Tamminen, RoKi

– Suomi-sarjan pistelinko aloittaa toisen kautensa Mestiksessä. Todella tärkeä pelaaja RoKille. Keskushyökkääjä tekee peliä ja osaa viimeistellä. Iski sarja-avauksessa tehot 1+1. 

Joona Harjama Lohi-TV:n haastettelussa:

Mestis