Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa tavoittelee kotivoittojen putkelle jatkoa

27.12.2016

Joona Harjama ennakkohaastattelussa:

Sarjakolmonen Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraakseen Lempäälän Kisan. Lohipaitojen haarukassa on jo kahdeksas peräkkäinen kotivoitto.

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa palaa joulutauolta back-to-back-otteluilla LeKiä vastaan. Keskiviikkona pelataan kotona, kun taas perjantaina lohipaidat matkustavat Lempäälään. Tämän viikon otteluista ei siis tule puuttumaan sähköä, taistelupareja, eikä tunnetta. 

– Tauon jälkeiset pelit ovat aina omanlaisia. Huolellisuus ja nöyryys korostuvat. Muut temput tulevat sitten kirsikkana siihen kakun päälle, mutta ensin täytyy leipoa se kakku, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

– Emme saa jännittää sitä, että tässä on nyt tauko alla. Lähdetään jatkamaan samaa aktiivista ja energistä neljän ketjun peliä, Mälkiä jatkaa.

Seitsemän kotiottelua putkeen voittanut Kiekko-Vantaa on pelannut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen todella vahvasti. Se on jäänyt vain kerran kokonaan ilman pistettä ja voittanut 13 ottelusta yhdeksän.

– Tehtiin kovasti töitä heti kauden alusta saakka. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen tultiin raikkaalla jalalla ja akut ladattuna. Ruvettiin viimeistelemään tehokkaammin. Se tehokkuus ottaa aina oman aikansa, kun iso osa pelaajista ei ole välttämättä pelannut ennen tuloksentekoroolissa, Mälkiä sanoo.

Joulutauolle Kiekko-Vantaa lähti komealla 6–1-voitolla sarjanousija Iisalmen Peli-Karhuista. Vantaalaisten maaleista vastasivat: tehot 1+1 kerännyt Julius Rantaeskola, uran ensimmäisen Mestis-maalinsa viimeistellyt Antti Kauppinen, kahdesti osunut Nico Nurmikanta ja toisessa pelissä peräkkäin onnistuneet Niklas Andersson sekä Patrik Moisio

Lohipaitojen alkukauden tehotriona on häärännyt, kultakypärä Toni Leinosen (6+20), luottosentteri Pekka Niemimaan (11+10) ja maalipyssy Julius Rantaeskolan (12+11) muodostama LNR-ketju. 

Tällä hetkellä vantaalaisten terveystilanne on hyvä, ja se saa jalkeille neljä ratkaisuvoimaista kentällistä. Kilpailu pelipaikoista käy kuumana.

– Yritetään löytää aina ne neljä parasta koostumusta jäälle, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieni viilauksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Joel Lehtinen ja Samu Tuomisto

Sen sijaan puolustaja Valtteri Lemmetty palaa kaukaloon. Lainalla Porvoon Huntersissa pelannut Arttu Savaloja on palannut lohipaitojen vahvuuteen.

Tolppien välissä aloittaa alustavien tietojen mukaan Jani Kautto. Jokerilainoista mukana jatkavat Miro Mäkinen, Atte Mäkinen ja mailataituri Frank Gymer. Puolustajalupaus Juho Rautanen edustaa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja. Sijat 3–10 ovat vain kymmenen pisteen sisällä toisistaan. Pudotuspelipaikasta kiivasta kamppailua käyvä LeKi löytyy tällä hetkellä yhdeksänneltä sijalta.

Myös saukkopaidat ovat parantaneet peliään marraskuun maajoukkuetauon jälkeen. Entisen LeKi-kapteeni Miikka Kuuselan luotsaama joukkue on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan kahdeksan.

Tahmeasti kauden aloittaneelta LeKiltä löytyy ennen kaikkea hyökkäysvoimaa. Saukkopaitojen iskukykyä määrittää paljon lainapelaajien määrä.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat: maalivahti Christian Heljanko, viime kaudella lohinutussa esiintynyt Jimi Kuronen, kultakypärää kantava Tappara-laina Anton Levtchi, pelintekijä Tomi Peltonen ja näppärä taskuraketti Santeri Vuoti

– LeKiltä täytyy ottaa tila ja aika pois, Mälkiä tietää.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin. Kotijoukkue on ollut aina valttia. LeKi voitti syyskuussa lohipaidat jatkoajan jälkeen 2–1 Tommi Välimaan maaleilla. Lokakuussa vantaalaiset punnersivat 5–2-voiton saukkopaitojen kustannuksella.

Kiekko-Vantaan ja LeKin kauden toinen keskinäinen kolmas keskinäinen kohtaaminen starttaa keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon.

Loukkaantumisraportti:

Joel Lehtinen, alavartalovamma  (Harjoitteli ensimmäistä kertaa täyspainoisesti joukkueen kanssa tiistaina. Tilannetta seurataan päivittäin. Sivussa toistaiseksi)

Samu Tuomisto (Sivussa toistaiseksi)

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 sarjaan noussut LeKi ovat kohdanneet runkosarjassa historian aikana yhtensä 45 kertaa. Joukkueiden välillä on ollut varsin tasaista, sillä voitot ovat Kiekko-Vantaan eduksi 23–22.

2) Viime kaudella joukkueet kohtasivat kuusi kertaa, lohipaidat voittivat niistä neljä. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli Joel Lehtinen viidellä tehopisteellä (4+1).

3) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen on Mestiksen pistepörssissä yhdeksäntenä. Kippari Leinonen on päässyt pisteille seitsemässä edellisessä kotiottelussa.

4) Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa toiseksi eniten ylivoimamaaleja (27). Lohipaidat ovat pelanneet kotikaukalossa sarjan parasta ylivoimaa ja iskenyt peräti 20 ylivoimamaalia kotiyleisön edessä. 

5) Vantaalaisten laitahyökkääjä Julius Rantaeskola on Mestiksen maalipörssissä sijalla kahdeksan. Maaliahne laituri on iskenyt tällä kaudella peräti kuusi ylivoimamaalia. 

Seuraa heitä:

#22 Miro Mäkinen, K-Vantaa

Tunnollinen kahden suunnan sentteri on pelannut hienoa kautta. Saa paljon aikaan hyökkäyspäässä ja hoitaa myös puolustusvelvollisuudet upeasti. Viime kevään Mestis-mestari rytmittää kentällisen peliä hyvin. Muodostanut Niklas Anderssonin ja Antti Kauppisen kanssa toimivan koostumuksen. Tärkeä pelaaja alivoimalla. Äärimmäisen hyvä joukkuepelaaja.

#27 Anton Levtchi, LeKi

Liigadebyyttinsä Sorsapuiston ulkojäillä tehnyt pistelinko pelaa upeaa kautta. Tapparan sopimuspelaaja valittiin Mestiksen marraskuun pelaajaksi. Todella taitava laituri omaa hyvän peliälyn ja hyökkäyspään taidot. Lähtee iltaan huimassa 11 ottelun mittaisessa pisteputkessa. 

Mestis