Kiekko-Vantaa taisteli täydet pisteet Turusta

19.11.2016

Maalinälkäinen laitahyökkääjä Julius Rantaeskola iski näyttävän voittomaalin Kiekko-Vantaalle.

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä ja maukkaan vierasvoiton, kun se kaatoi sarjakakkosen TUTO Hockeyn maalein 1–2 (1–1, 0–1, 0–0). Lohipaidoille voitto oli kolmas peräkkäinen ja samalla vantaalaiset nousivat sarjassa yhdeksänneksi.

Viimeksi kaksi vuotta sitten kolmen pisteen voiton Turusta hakenut Kiekko-Vantaa taisteli upeasti, puolusti tiiviisti ja iski tarvittavat maalit tyylillä. Tolppien välissä Aaro Peltonen jatkoi loistavia otteitaan ja pysäytti 25 kiekkoa.

- Taisteluvoitto. Ei se kaunista ollut, mutta koko joukkue taisteli hienosti. Pelasimme kolmannessa erässä hyvin johtoasemassa, eikä siinä panikoitu. Alivoimapelaaminen oli tänään loistavaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä tiivisti lehdistötilaisuudessa.

TUTO Hockey sai otteluun lentävän lähdön avausmaalin kautta. Hyvään vireeseen äitynyt hyökkääjä Hannu Kuru iski maalin edestä lukemiksi 1–0 avauserässä.

Kiekko-Vantaa sai kuitenkin kovalle työmäärälleen palkinnon avauserä, kun juonikas mailataituri Frank Gymer ohjasi kiekon ylivoimalla verkkoon Julius Rantaeskolan ja kultakypärä Toni Leinosen esityöstä.

Toinen erä oli vantaalaisille kokonaisuudessaan hankala ison jäähymäärän myötä, mutta joukkue pelasi uhrautuvaa alivoimaa läpi illan. Muuten vantaalaispumppu pelasi fantastisen erän aktiivisella otteella.

Viihdyttävän ja tasaisen jännitysnäytelmän voittomaali syntyi toisen erän alussa. Upean ottelun pelannut Julius Rantaeskola kirmasi läpiajoon, harhautti maalivahdin jäihin ja laittoi limpun vasempaan ylänurkkaan tyylikkäästi. Syöttöpisteet ratkaisumaaliin keräsivät Nico Nurmikanta ja Iiro Sulin.

Kiekko-Vantaa pelasi kolmannessa erässä kypsästi johtoasemassa. Se ei passivoitunut, vaan pyrki pysymään kiekolla ja loi maalipaikkoja. Taktiikka kantoi hedelmää ja lohipaidat hakivat maukkaan voiton upeasti kannustaneiden Ruutanoiden tukiessa omiaan.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua. Keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi saapuu KeuPa HT ja lauantaina lohipaidat isännöivät Hermestä.

Voittomaalin viimeistellyt Julius Rantaeskola erikoisreportteri Toni Leinosen haastattelussa:

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 1–2 (1–1, 0–1, 0–0)

7.42 1–0 Hannu Kuru (Mikko Laine, Kristian Tuohilampi)

12.20 1–1 Frank Gymer (Julius Rantaeskola, Toni Leinonen) YV

23.06 1–2 Julius Rantaeskola (Iiro Sulin, Nico Nurmikanta)