Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa saa vieraita Savonlinnasta

22.09.2016

Puolustaja Iiro Sulinin kommentit tulevasta SaPKo-pelistä: 

Mestiksen kärkikahinoihin tähtäävä Kiekko-Vantaa saa perjantai-illan tulikuumassa kiekkonäytelmässä vieraakseen Savonlinnan Pallokerhon. 

Lohipaidat ovat aloittaneet kauden positiivisesti yhdellä voitolla ja kahdella kiperällä tappiolla. Joukkue on kerännyt kuitenkin kaikista kolmesta pelaamastaan ottelusta pisteitä. 

Kiimaa ja tunnetta tulee tuskin puuttumaan, kun kaksi luisteluvoimaista ja taitavaa joukkuetta kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. 

– Hyvätasoisia pelejä on ollut kaikki, vaikka kausi on vasta alkanut. Raikkaita otteluita on pelattu ja kyllä joka ilta pelaajat saavat laittaa kaiken likoon, mikäli haluaa tässä sarjassa pisteitä raapia kasaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo. 

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa koki Mestis-tulokas Espoo Unitedin vieraana 2–1-jatkoaikatappion. Lohipaitojen maalista vastasi energinen laitahyökkääjä Atte Mäkinen. Peliesitys oli vantaalaisilta äärimmäisen hyvä ja taitava joukkue myös hallitsi kamppailua. 

– Positiiviset asiat otetaan mukaan. Kiekollinen pelaaminen meni eteenpäin. Luotiin mallikkaasti painetta ja rakennettiin tilanteita. Puolustuspeli meni myös eteenpäin. Pystyimme pitämään varsinkin kolmannessa erässä vastustajan pois laatupaikoilta, Mälkiä sanoo.

Vantaalaisten kultakypärää kantaa, tyylikäs kiekollinen puolustaja Nico Nurmikanta, joka on saalistanut kolmessa ottelussa tehot 1+2. Kaksi syöttöpistettä ovat keränneet Joonas Hyttinen, Pekka Niemimaa ja Teemu Mielonen. Tehot ovat jakautuneet alkukaudesta varsin tasaisesti.

Viime kaudella runkosarjassa neljänneksi yltänyt SaPKo on kokenut paljon muutoksia. Joukkue menetti muun muassa taiturimaisen viihdepaketti Janne Kumpulaisen, K-Vantaaseen siirtyneen kolmikon Paavo Ylipainon, Iiro Sulinin sekä Joonas Hyttisen, raketti Samu Markkulan, pelintekijä Joonas Toivasen ja maalitykki Tomi Wileniuksen

Tilalle on tullut nuoria ja nälkäisiä pelaajia, eikä suuri vaihtuvuus ole ainakaan alkukauden otteissa näkynyt. SaPKo on aloittanut kauden vahvasti voittamalla kolmesta ottelustaan kaksi. Pässipaidat porskuttavat sarjataulukossa toisena.

Joukkueen syömähammas on ollut JYPin organisaatoista SaPKoon siirtynyt laitahyökkääjä Kalle Saramäki (3+1). Myös kapteeni Juuso Forsström, Teemu Lepaus ja seuran oma kasvatti Toni Henttonen ovat aloittaneet kauden pirteästi.

– Liikkuva ja energinen joukkue on vastassa. SaPKo on pikkaisen hyökkäävämpi ja kiekollisempi vastustaja kuin edelliset. Meidän pitää pystyä ottamaan heidän vahvuus pois ja pysyä itse kiekolla, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ja ketjukoostumuksiin tulee ainoastaan pieniä viilauksia. Lohipaitojen tolppien välissä jatkaa alustavien tietojen mukaan Jani Kautto

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustaja Arttu Savaloja (alavartalovamma, paluu 3–5 viikkoa) ja laitahyökkääjä Simo Konttinen (alavartalovamma, paluu 1,5–3 kuukautta).

Mutta minkäläinen Kiekko-Vantaa perjantaina kotiyleisön edessä oikein nähdäänkään?

– Nälkäinen. Pisteitä janotaan, mutta ajatus ei saa mennä yhtään asioiden edelle. Oma tekeminen on se tärkein asia ja sitä kautta niitä pisteitä sitten tulee, Mälkiä huomauttaa.

Kiekko-Vantaan ja SaPKon kauden ensimmäinen kohtaaminen starttaa Tikkurilan Trio Areenalla klo 18.30.

Liput perjantain otteluun edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista.

Tiesitkö?

1) Savonlinnan kiekkoylpeys oli lohipaidoille viime kaudella hankala vastustaja. Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtasivat viime kaudella yhteensä neljä kertaa. Voitot menivät SaPKolle 3–1 ja pisteet pässipaidoille 9–3. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli kuitenkin vantaalaisten tähtihyökkääjä Joel Lehtinen (3+2).

2) SaPKo on pitänyt maalinsa puhtaana kahdessa edellisessä ottelussa ja Juhana Aho on torjunut molemmissa nollapelin. Rikkooko K-Vantaa perjantaina SaPKon 122 minuuttia ja 57 sekuntia kestäneen putken?

3) Kiekko-Vantaassa pelaa tällä kaudella peräti kuusi pässipaitaa urallaan kantanutta pelaajaa: Pekka Niemimaa, Joonas Hyttinen, Joona Harjama, Iiro Sulin, Paavo Ylipaino ja Jani Kautto.

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, Kiekko-Vantaa

Äärimmäisen taitava kiekonkäsittelijä on ottanut homman haltuun lohinutussa. Rytmittää peliä taitavasti, luo maalipaikkoja tyhjästä ja pyörittää ylivoimapeliä pehmeillä käsillä pelintekijän paikalla. Liigakaukaloista tullut kokemus puolustavammasta roolista näkyy myös luotettavan kahden suunnan tekemisenä. Voittaa myös melko hyvällä prosentilla aloituksia. Tyylikäs sentteri, taitava mailavirtuoosi, luova pelintekijä ja erinomainen joukkuepelaaja. Todella kova pelimies tähän sarjaan.

#9 Kalle Saramäki, SaPKo

– Todella vauhdikas laitahyökkääjä ja hyvä luistelija löysi uuden kodin Savonlinnasta. Roolia on tarjolla, ja heti alkukaudesta Saramäki on vastannut huutoon latomalla kolme maalia. Periksiantamaton taistelija iski viime kaudella liigadebyytissään heti ensimmäisessä vaihdossa uransa ensimmäisen liigamaalin kasvattajaseuransa JYPin riveissä. Ei ole aiemmin ollut Mestiksessä pistelinko, mutta nyt siihen on kaikki eväät olemassa. 

Hyökkääjä Joonas Hyttinen Lohi-TV:n ennakkohaastattelussa:

Mestis