Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa saa vieraita Heinolasta

03.12.2016

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä napsinut Kiekko-Vantaa saa lauantaina vieraakseen Heinolan Peliitat. 

Lauantai-ilta, Tikkurila, Trio Areena ja Kiekko-Vantaa vastaan Peliitat. Mikäs sen parempaa. Odotettavissa on kuuma, kiihkeä ja vauhdikas kamppailu sarjapisteistä.

– Peliitat on kovasti taisteleva kamppailujoukkue. Heillä on vahvoja pelaajia, jotka tykkäävät vääntää. Meidän on pystyttävä omilla lääkkeillä vastaamaan kamppailupeliin ja heidän tiiviiseen viisikkopuolustamiseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Seitsemäntenä Mestiksessä porskuttava Kiekko-Vantaa koki perjantaina dramaattisten vaiheiden jälkeen kirvelevän 5–4-jatkoaikatappion JYP-Akatemian vieraana. Samalla katkesi lohipaitojen viiden ottelun mittainen voittoputki.

– En muista millon viimeksi olisi sattunut ja tapahtunut näin paljon kaikenlaista yhdessä pelissä. Emme suinkaan pelanneet huonosti. Tuolla jäähymäärällä jos kamppailet voitosta pitää pelata hyvin myös, mutta totta kai tappio jäi harmittamaan, Mälkiä sanoi taiston tauottua.

Lohipaidat ovat pelanneet hyvin läpi kauden. Viime aikoina tulosta on tullut laajalla rintamalla ja kaikki neljä kentällistä ovat saaneet onnistumisia hyökkäyspäässä. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa kapteeni Toni Leinonen tehoilla 5+14. Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Peliitat on tasaisessa sarjassa kuudentena ja vain kolme pistettä vantaalaisia edellä. Vantaallakin vaikuttaneen Marko Tuomaisen luotsaama ryhmä on pelannut ailahdellen. 

Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut kaksi. Perjantaina Peliitat koki 8–3-vierastappion sarjakärki SaPKon vieraana. 

Peliittojen avainpelaajiin kuuluvat: Pelicansin lainavahti Joona Voutilainen, jääaikakuningas Christian Silfver, liigakokemusta omaava toisen polven kiekkoilija Eetu-Ville Arkiomaa, väkkärämäinen laitahyökkääjä Henri Fomin ja joukkueen paras pistemies Juuso Perttilä.

Kiekko-Vantaan ja Peliittojen kauden kolmas kohtaaminen käynnistyy Trio Areenalla lauantaina klo 17.

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Peliitat voitti lokakuun alussa kotonaan maalein 4–1. Tuolloin heinolalaisten sankarina hääräsi tehot 2+2 iskenyt puolustaja Valtteri Parikka, joka edusti viime kaudella vantaalaispumppua.

Lokakuun lopussa Peliitat kaatoi lohinutut kotikaukalossa voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2. Ratkaisumaalin veivasi taitava sentteri Roope Elimäki.

2) Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet Mestis-historiassa yhteensä 31 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 18–13. 

3) Kiekko-Vantaa on pelannut ennätystasaisia otteluita tällä kaudella, sillä 22 ottelusta peräti 16 on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen.

4) Peliitat on ollut yksi sarjan parhaista alivoimajoukkueista. Se on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa pelatessaan alivoimalla (10 kpl). 

5) Kiekko-Vantaa on tehnyt tällä kaudella kahdeksanneksi eniten ylivoimamaaleja. 17:sta tekemästään ylivoimamaalista se on tehnyt 13:sta kotikaukalossa. Lohipaidat ovat takoneet eniten maaleja koko sarjassa ylivoimalla kotikaukalossa.

Seuraa heitä:

#55 Ville Heikkinen, K-Vantaa

Hyökkääjälupaus avasi pistetilinsä tällä kaudella perjantaina syöttämällä kaksi maalia. Taitava hyökkääjä omaa paljon potentiaalia. Liikkuu hyvin, löytää lapoja, rakentaa maalipaikkoja ja hoitaa puolustusvelvollisuudet hyvin. Uran ensimmäinen Mestis-maali vielä hakusessa. Kaksi kertaa Heikkinen on jo maalin tehnyt, mutta kummallakin kerralla ne on lopulta hylätty. Tuttu potkulauta on myös hyvä ase hyökkäyspäässä. Viihdyttävä pelimies.

#91 Jere Laine, Peliitat

Vantaalaisyleisölle tuttu voimahyökkääjä palaa Trio Areenalle ensimmäistä kertaa Peliitat-paidassa. Hankala alkukausi Espoo Unitedissa, sillä jäi vähälle vastuulle. Peliitoissa yhdeksään otteluun tehot 2+1. Vahva laituri liikkuu hyvin ja hakeutuu maalipaikoille. Laukaus lähtee napakasti pienestäkin tilasta ja kovaa. Näyttöhaluja on varmasti entistä seuraansa vastaan.

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Mestis