Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ryösti toisen kiinnityksen

23.03.2016

Kiekko-Vantaa nappasi toisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla jälleen selkä seinää vasten asemassa viidennessä puolivälieräottelussa hallitsevan Mestis-mestarin Jukurit maalein 2–6 (0–1, 1–2, 1–3). 

–Hyvä peli meiltä jälleen. Saatiin hyvä alku matsiin ja saimme tehtyä sen ensimmäisen maalin. Vaikka Jukurit hyökkäsi paljon, niin me puolustimme hyvin ja kurinalaisesti, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoi.

Lohipaidat pelasivat todella hienon ja ehjän kamppailun. Koko joukkue laittoi kaiken likoon ja tulos oli sen mukainen. Ottelusarja on nyt Jukureille 3–2 ja taistelu jatkuu perjantaina Trio Areenalla.

–Meidän ei tarvitse muuttaa mitään. Jos vastustaja muuttaa jotain omassa pelissään, niin totta kai silloin meidän pitää reagoida siihen. Se on kuitenkin nähty, että tällä sapluunalla voittoja tulee, lohipaitojen avausmaalin syöttänyt ja pisteputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut Leinonen totesi.

Kiekko-Vantaan maaleista keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä vastasivat tehot 1+1 saalistanut puolustaja Sami Mikkonen, pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut kultakypärä Pekka Niemimaa, uran ensimmäisen pudotuspelimaalinsa iskenyt Nico Nurmikanta, keskushyökkääjä Nico Aaltonen ja kaksi maalia paukuttanut Nico Friman. 

Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä peräti 13 lohipaitojen pelaajaa pääsi tehopisteiden makuun. Kiekko-Vantaan maalissa Jani Kautto pelasi loistavan ottelun ja pysäytti 31 kiekkoa.

Jukureilta maaliverkkoa heiluttivat snaipperi Roope Ranta ja pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa tehnyt laitahyökkääjä Timo Hiltunen. Runkosarjan ennätyspisteillä voittaneen mikkeliläisryhmän tolppien välissä Mika Norja antautui kuudesti ja torjui 21 kertaa.

Kiekko-Vantaan tempun arvoa nostaa se, että kuusinkertainen Mestis-mestari Jukurit oli viimeksi hävinnyt kotikaukalossa 16. lokakuuta ja se oli voittanut 21 kotiottelua putkeen. 

Tulikuuma taistelu nälkäisen Kiekko-Vantaan ja Jukureiden välillä välieräpaikasta jatkuu perjantaina Trio Areenalla. Pitkäperjantain takia kiekko tippuu poikkeuksellisesti jäähän jo klo 17.00.


Kuva: Toni Jaconelli

Mestis