Kiekko-Vantaa palasi tyylikkäästi voittojen tielle

03.12.2016

Julius Rantaeskolan kommentit:

Kiekko-Vantaa nappasi komean voiton kotiyleisön edessä, kun se kaatoi Heinolan Peliitat maalein 5–3 (1–0, 4–2, 0–1). Lohipaitojen pisteputki kasvoi näin ollen jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan kamppailun ja iski toinen toistaan komeimpia osumia. Lohipaidat puolustivat läpi illan hyvin ja toisen erän tehokkuus ratkaisi ottelun isännille.

– Täytyy antaa tunnustusta vastustajalle. He laittoivat meidän puolustuksen ihan kunnolla testiin. Meidän puolustuspeli parani koko ajan ja kolmannessa erässä johtoasemassa puolustettiin parhaiten, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Neljännen peräkkäisen kotivoittonsa napannut Kiekko-Vantaa heilutti maaliverkkoa avauserässä kerran. Maalinälkäinen Julius Rantaeskola napautti alivoimalla ranteella limpun ohi, vahvasti avauserässä pelanneiden Peliittojen maalivahti Joonas Haraldin. Vahvan esityön osumaan teki kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt Atte Mäkinen.

Toisessa erässä vietettiin avoimien ovien päivää, sillä toisella kaksikymppisellä nähtiin peräti kuusi maalia. Ensin Peliittojen Henri Ruotsalainen ohjasi maalin edestä tilanteeksi 1–1 heti toisen erän alkajaiseksi.

Hetken päästä vantaalaisten hurjavireinen kippari Toni Leinonen pamautti ylivoimalla 2–1-johto-osuman b-pisteen kaarelta Julius Rantaeskolan mainiosta esityöstä. Peliitat kuittasi kuitenkin nopeasti, kun laitahyökkääjä Johan Elfvengren iski maalinedustahässäkästä tasoituksen.

Kiekko-Vantaa lisäsi kaasua ja esitti sekä juonikasta että tehokasta hyökkäyspeliä. Hurjan määrän laukausia jälleen blokannut Lassi Raitanen täräytti viivalta kauden ensimmäisellä maalillaan tilanteeksi 3–2.

Voittomaalin napautti upean viikonlopun pelannut Simo Konttinen (1+1), joka latasi Teemu Väisäsen kudista tulleen irtokaran sisään. Erinomaisesti peliä hyökkäysalueella teki kaksi syöttöpistettä kerännyt Teemu Mielonen.

Kiekko-Vantaa järjesti toisen erän maalikarkeloihin vielä yhden osuman: Atte Mäkinen ajoi maalille vauhdilla ja lopulta juonikas pelintekijä Joona Harjama taituroi tilanteeksi 5–2.

– Peli ratkesi toisen erän tehokkuuteen. Jos alkukaudella meillä oli vaikeuksia maalinteon kanssa, niin nyt oltiin valmiita tekemään niitä: menemään maalille ja toimittamaan kiekkoa sinne, Mälkiä sanoi.

Lohipaidat pelasivat järkevästi kolmannessa erässä johtoasemassa, eikä Peliitoilla ollut viimeisten minuuttien rynnistystä lukuunottamatta huippupaikkoja. Vantaalaisten tolppien välissä 29 kiekkoa pysäyttänyt Aaro Peltonen pelasi vakuuttavan ottelun.

Peliitat onnistui lopussa iskemään laihaksi lohduksi jääneen 5–3-kavennuksen, kun heinolalaisten kultakypärä ja syöttövelho Juuso Perttilä löysi maalin edestä Henri Fominin. Tämän kääntö tuli suoraan takatolpalle, josta Johan Elfvengren puttasi illan toisen maalinsa.

Vahvavireisen Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Espoo Unitedia vastaan.