Kiekko-Vantaa murskasi RoKin

08.01.2016

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle ja nappasi täyden pistepotin Rovaniemeltä komean suorituksen päätteeksi, kun se kaatoi sarjajumbo RoKin maalein 1–6.

–Hyvä alku saatiin peliin ja se helpotti huomattavasti tekemistä. Tiedettiin, että vastustaja tulee alussa kovaa. Toisessa erässä meillä oli paljon hyviä paikkoja, mutta ei tehty niistä ja turhauduimme vähäsen siinä. Kolmannessa erässä turvailimme johtoa ja iskimme muutaman lisämaalin siihen, Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen kertoi.

Vauhdikas kiekkoilta tarjosi komeita maaleja ja vierasjoukkue sai tärkeitä onnistumisia laajalla rintamalla.

–Tottakai oli tärkeää, että onnistumisia tuli monelle pelaajalle. Onnistumiset antavat myös yksilöille hyvän tunteen ja itseluottamusta, tehot 0+2 kirjauttanut Leinonen sanoi.

Lohipaitojen maaleista vastasivat Jere Laine (1+1), Pekka Niemimaa, Lassi Raitanen (1+1), juhlaottelussaan osunut Valtteri Heikkilä, Henri Tamminen ja Julius Rantaeskola. Vantaalaisten maalilla Jani Kautto torjui loistavasti ja pysäytti yhteensä 24 kiekkoa.

Kiekko-Vantaan ykkösketju Toni Leinonen-Pekka Niemimaa-Jere Laine oli jälleen hyvässä iskussa. Avauserässä hyökkäystrio laittoi hyökkäysalueella hyrskyn myrskyn.

–Hyvä peli koko ketjulta. Pari tärkeää onnistumista siihen ensimmäiseen erään ja saimme toteutettua sovittuja asioita jäällä. Lopussakin oli paikkoja tehdä lisää maaleja. Täytyy olla tyytyväinen, Leinonen kommentoi.

Vantaalaisten erikoistilannepelaaminen oli myös erinomaisella tasolla. Lohipaidat nakuttivat kaksi ylivoimamaalia kolmella yrittämällä ja pelasivat 100% alivoimaa.

RoKin ainokaisen viimeisteli toisessa erässä uransa ensimmäisellä Mestis-maalilla hyökkääjä Hannu Erkkilä.

Kiekko-Vantaan Pohjois-Suomen kiertue jatkuu lauantaina Kajaanissa Hokin vieraana.

Kuva: Toni Jaconelli