Kiekko-Vantaa murjoi LeKin - Kahdeksas perättäinen kotivoitto

28.12.2016

Tehot 2+1 taituroinut Patrik Moisio haastattelussa pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta upeasti, ja kaatoi komean peliesityksen jälkeen kotikaukalossa Lempäälän Kisan maalein 7–2 (1–1, 3–0, 3–1).

Lohipaidat nappasivat kahdeksannen peräkkäisen kotivoittonsa 472 silmäparin edessä. Kiekko-Vantaa pelasi aktiivisesti läpi illan ja käytti tehokkaasti maalipaikkansa.

– Peliin lähtö ei ollut ihan sitä mitä haettiin, parannettiin kuitenkin erän lopussa. Toinen erä oli jälleen kotona vahvaa tekemistä ja saatiin tulosta aikaiseksi. Siihen ottelu ratkesikin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Taitavan Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat kiihkeässä keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä: mailataituri Frank Gymer, tehot 1+1 saalistanut Joonas Hyttinen, jo kauden 13. osumansa viimeistellyt Julius Rantaeskola ja kaksi kihausta mieheen iskeneet, voimahyökkääjä Patrik Moisio (2+1) ja kultakypärä Toni Leinonen.

Lohipaitojen paras pistemies ottelussa oli kuitenkin teräsmies Pekka Niemimaa. Luottosentteri pelasi vahvan ottelun ja keräsi peräti neljä syöttöpistettä. Puolustaja Iiro Sulin vietti puolestaan kolmen tehopisteen iltaa (0+3). Vantaalaisten tolppien välissä Jani Kautto torjui 20 kertaa.

LeKiltä maaliverkkoa heiluttivat HPK-laina Waltteri Hopponen ja taskuraketti Santeri Vuoti. Saukkopaitojen maalilla Christian Heljanko pysäytti 30 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa vahvisti voitollaan asemiaan kolmannella sijalla. Lohipaidat pelaavat vuoden viimeisen ottelunsa perjantaina, kun kovavireinen vantaalaisorkesteri matkustaa back-to-back-otteluiden toiseen näytelmään LeKin vieraaksi Lempäälään.