Kiekko-Vantaa kompastui tehottomuuteen

17.02.2016

Jere Laineen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin kotikaukalossa ja koki kolmannen peräkkäisen tappion, kun viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva JYP-Akatemia haki Trio Areenalta kolme pistettä maalein 1–3 (0–0, 1–1, 0–2).

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevat vantaalaiset hallitsivat tasaista kamppailua ja loivat enemmän maalipaikkoja, mutta sortuivat tehottomuuteen viimeistelyssä. Lohipaidat pääsivät pelaamaan kuudesti ylivoimalla ja kertaalleen jopa lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta ilman toivottua tulosta.

Isäntien ainokaisesta keskiviikkoillan jännitysnäytelmässä vastasi 1–1-tasoituksen toisessa erässä maalinedustalta iskenyt taitava keskushyökkääjä Teemu Mielonen. Kiekko-Vantaan oman kasvatin kauden neljänteen osumaan syöttöpisteet merkattiin Julius Rantaeskolalle ja Teemu Väisäselle.

Varsinkin kotijoukkueen kultakypärä Joel Lehtisen, pelintekijä Panu Miehon ja viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa olleen Nico Frimanin kentällinen pelasi useasti hienosti yhteen ja loi paljon hyviä maalipaikkoja, mutta ruuti jäi märäksi. Lohipaitojen maalilla Jani Kautto nappasi 21 torjuntaa.

JYP-Akatemialta maaliverkkoa heiluttivat ylivoimalla toisen erän alussa osunut Samuel Salonen, voittomaalin värkännyt Henri Niemi ja tyhjään rysään loppulukemat 1–3 viimeistellyt kultakypärä Arttu Likola.

Viidentenä sarjassa majailevalla lohiryhmällä on matkaa viimeiseen kotietuun oikeuttavaan sijoitukseen edelleen seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää vantaalaisten osalta seitsemän ottelun verran.

Kiekko-Vantaa hakkasi keskiviikkona toden teolla päätä muuriin nimeltä Dennis Saikkonen. Jyväskyläläisten sveitsiläisvahti venyi kiekon tielle peräti 40 kertaa tylsyttäen vantaalaisten maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen. JYP-Akatemia katkaisi näin ollen kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa kahteen kuukauteen.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla arkkivihollista TUTO:a vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat pelaavat kotiyleisön edessä tulevana lauantaina, kun vieraaksi saapuu sarjanousija RoKi.