Kiekko-Vantaa kaatoi sarjakärjen

03.01.2016

Pekka Niemimaan kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi sarjakärki Mikkelin Jukurit upean esityksen jälkeen maalein 3–1. Lohipaidat katkaisivat samalla hallitsevan mestarin 15 ottelun mittaisen voittoputken.

Loistavasti kotiyleisön edessä pelanneet vantaalaiset laittoivat ensimmäisestä vaihdosta saakka 22 edellisestä ottelusta pisteitä napsineen Jukurit ahtaalle. Kiekko-Vantaa ja Jukurit järjestivät todella vauhdikkaan ja tasokkaan kiekkonäytelmän, josta ei puuttunut myöskään tunnetta.

Kaikki kolme erää olivat tasaista vääntöä ja molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Maalivahdit näyttelivät suurta roolia läpi illan. Lohipaitojen tolppien välissä Jani Kautto loisti, venyi upeisiin torjuntoihin ja pysäytti yhteensä 33 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa iski arvokkaan avausmaalin toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Puolustaja Sebastian Moberg ja laitahyökkääjä Jere Laine pelasivat kiekon keskushyökkääjä Pekka Niemimaalle täyteen vauhtiin ja kokenut sentteri laukoi tarkasti pelivälineen ohi Mika Norjan.

Vajaa kahdeksan minuuttia myöhemmin lohipaitojen sulavaliikkeinen puolustaja Lassi Raitanen pelasi taidokkaasti hyökkäysalueella ja napautti b-pisteiden välistä näyttävän pyörähdyksen päätteeksi Kiekko-Vantaan 2–0-johtoon.

Puolustava mestari Jukurit tuli kolmanteen erään hyvällä jalalla ja pystyi rakentelemaan muutamia laadukkaita maalipaikkoja kultakypärä Oula Palveen johdolla. Kiekko-Vantaa käänsi peliä nopeasti ja iski vastaan tehokkaasti. Kaikki neljä kotijoukkueen kentällistä pelasivat vahvan kamppailun.

Jukureiden laitahyökkääjä Teemu Turunen kavensi kamppailun vajaa 12 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Taitava jokerikasvatti kiersi maalin ja tämän jälkeen malttoi odottaa tyhjän raon löytymistä, kunnes laukoi kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa iski kolmannessa erässä vielä päätösnumeroiksi 3–1 ja katkaisi Jukureiden hurjan kirin. Julius Rantaeskola ja Valtteri Heikkilä riistivät yhdessä tuumin kiekon keskialueella isännille. Tämän jälkeen Rantaeskola nousi kiekon kanssa ja löysi ylivoimahyökkäykseen mukaan luistelleen Teemu Väisäsen, joka napautti kiekon varmasti reppuun. 22-vuotiaalle Kiekko-Vantaan omalle kasvatille maali oli uran ensimmäinen Mestiksessä.

Arvokkaiden kolmen pisteen myötä Kiekko-Vantaa on raapinut pisteitä nyt kahdeksasta edellisestä kotiottelustaan. Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona Trio Areenalla. Poikkeuksellisesti loppiaisen takia klo 17 alkavaan kamppailuun vieraaksi saapuu TUTO.