Kiekko-Vantaa kaatoi RoKin jännitysnäytelmässä

20.02.2016

Kiekko-Vantaa nappasi upean voiton ja tärkeät kolme pistettä lauantaina kotiyleisön edessä kaatamalla sarjajumbo RoKin jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–3 (1–0, 1–1, 2–2). Lohipaitojen sankariksi nousivat kaksi todella hienoa maalia iskenyt Julius Rantaeskola ja voittomaalin sekä tehot 1+1 saalistanut Aleksi Järvinen.

Neljän ottelun mittaisen tappioputken katkaissut Kiekko-Vantaa sekä putoamista vastaan taisteleva RoKi laittoivat kaiken likoon ja lauantai-illan iloksi nähtiinkin vauhdikas taistelu.

Kiekko-Vantaa meni tasaisessa avauserässä 1–0-johtoon Julius Rantaeskolan maalilla. Upean syötön takatolpalle tarjosi puolustaja Nico Nurmikanta ja kokoonpanoon noussut Ville Heikkinen keräsi osumaan ensimmäisen syöttöpisteensä Mestiksessä.

Lohipaidat siirtyivat kamppailussa jo 2–0-johtoon toisessa erässä, kun taitava keskushyökkääjä Panu Mieho viimeisteli kliinisesti läpiajosta Aleksi Järvisen ja puolustaja Lasse Uusivirran syötöstä. RoKi kavensi kuitenkin toisen erän viimeisellä sekunnilla tilanteeksi 2–1 Olli-Matti Järvelän osumalla.

Kipeästi pisteitä tarvitseva sarjajumbo RoKi sai kavennusmaalista virtaa ja vierasjoukkue tuli kolmannen erän alkuun todella kovaa. Rovaniemeläisten hallinta tuotti lopulta 2–2-tasoituksen, kun Olli-Aleksi Pietilä onnistui yllättämään 30 kertaa torjuneen lohipaitojen maalivahti Jani Kauton.

Varsin rikkonainen kamppailu sai uuden juonenkäänteen päätöserän puolessa välissä, kun Julius Rantaeskola purjehti taidokkaasti läpiajoon ja RoKi-puolustaja Joona Springare joutui rikkomaan sekä rangaistuslaukauksen että jäähyn arvoisesti. Läpimurtokauttaan pelaava Rantaeskola asettui laukomaan rankkaria ja veivasikin todella näyttävän osuman vieden isännät jälleen johtoon.

Kiekko-Vantaan voittomaali syntyi vain 22 sekuntia myöhemmin. Viime aikoina yskähdellyt ylivoima sai tärkeän onnistumisen Aleksi Järvisen tällättyä kiekon tarkasti verkon perukoille. RoKi haki vielä vimmatusti loppukirillä kavennusta ja onnistuikin: keskushyökkääjä Mikko Väänänen ohjasi maalin edestä kapteeni Henri Joki-Erkkilän viivakudin sisään.  Se jäi kuitenkin vain laihaksi lohduksi, sillä äärimmäisen tärkeät pisteet jäivät Vantaalle.

Kiekko-Vantaa katkaisi näin ollen neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja palasi takaisin voittojen tielle.Viidentenä porskuttavalla lohiryhmällä on edelleen eroa viimeiseen pudotuspelien kotietuun oikeuttavaan sijaan seitsemän pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä enää viiden ottelun verran.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla kaksi kotiottelua. Keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi saapuu KeuPa HT ja perjantaina vastaan asettuu sarjakakkonen Kajaanin Hokki.