Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin Kajaanissa

10.01.2016

Kiekko-Vantaa koki sarjakakkosen Kajaanin Hokin vieraana karvaan tappion maalein 5–2. Lauantai-illan kärkikamppailu tarjosi yleisölle vauhdikkaan ja tasokkaan kiekkokamppailun.

Vaikka lohipaidat jäivätkin Kajaanissa ilman pisteitä, niin vantaalaisten peliesityksessä oli jälleen paljon asioita ja taisteluilme oli kohdillaan.

–Meiltä aika hyvä peli tulokseen nähden. 5 vastaan 5 -pelissä olimme kaksi erää niskan päällä. Olen todella tyytyväinen siihen peliin, jota esitimme kaksi erää tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi lehdistötilaisuudessa.

Ottelua sävyttivät lukuisat jäähyt ja tasakentällisin päästiin pelaamaan harvakseltaan. Kiekko-Vantaa pääsi pelaamaan ottelun aikana kahdeksan kertaa ylivoimalla, mutta onnistui maalinteossa vain kerran. Isännät pääsivät pelaamaan ylivoimalla neljästi ja värkkäsivät kaksi erikoistilanneosumaa.

–Ihmetyttää ja vähän huolestuttaakin, että miksi aina täällä Kajaanissa joudutaan pelaamaan niin vähän 5 vs 5 - peliä ja alivoimaa, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan osumista vastasivat näyttävällä rannekudilla maaliverkkoa pöllyttänyt Pekka Niemimaa ja ottelun viimeisellä minuutilla ylivoimalla b-pisteen kaarelta tarkasti loppulukemiksi 5–2 laukonut Jere Laine

–Kolmanteen erään oli uskoa ja hyvää pöhinää. Saatiin siihen hyvä startti, mutta sitten tuli halpoja maaleja ja siihen se meidän takaa-ajo sitten kuihtuikin, Mälkiä kommentoi.

Kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa katkaissut ja vuoden ensimmäisen voittonsa napanneen HoKin maalit viimeistelivät: komean ylivoimakuvion päätteeksi maalihanat avannut Tuomas VartiainenHeikki KlemettiSamu Pyykkönen, Joni Piipponen ja tehot 1+2 kerännyt slovakkitaituri Michal Kristof.

Sarjassa neljäntenä majailevan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla JYP-Akatemiaa vastaan.