Kiekko-Vantaa jäi tyhjin käsin Heinolassa

08.10.2016

Päävalmentajan kommentit ottelusta:

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän 4–1-tappion vieraskaukalossa Heinolan Peliittojen vieraana. Ottelun sankariksi nousi viime kaudella lohipaidassa pelannut puolustaja Valtteri Parikka, joka kuritti entistä seuraansa tehoilla 2+2.

Kiekko-Vantaa ei saanut parasta koneestaan irti Peliittojen vieraana ja jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella vieraskaukalossa kokonaan ilman sarjapisteitä. Tuloksellisesti hankalasta avauserästä huolimatta lohipaidat määräsivät ottelun tahdin ja hallitisivat kamppailua, mutta kauden ensimmäisen kotivoittonsa napanneet isännät puolustivat sitkeästi.

– Tehtiin tästä itselle todella vaikea ilta ensimmäisen erän toilailuilla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun vahvasti ja loivat hyviä maalipaikkoja. Avauserän näyttävimmistä pyörityksistä vastasi mailataituri Joona Harjaman johtama kentällinen, jossa perjantaina pistetilinsä Mestiksessä avannut Niklas Andersson ja liukasliikkeinen Joel Lehtinen säestivät pirteästi.

Peliitat käytti omat maalipaikkansa tehokkaasti. Rovaniemen Heinolaan vaihtanut Henri Fomin tälläsi ylivoimalla b-pisteen kaarelta kotijoukkueen 1–0 edelle. Erän lopussa taitava kiekollinen puolustaja Valtteri Parikka laukoi tilanteeksi jo 2–0.

Toinen erä oli maaliton. Molemmilla joukkueilla oli rikkonaisen kaksikymmenminuuttisen aikana omat hallintahetkensä, mutta sekä Peliittojen Joona Voutilainen että Kiekko-Vantaan Jani Kautto venyi tärkeisiin torjuntoihin.

Vantaalaiset aloittivat kolmannen erän lupaavasti, kun energisesti esiintynyt keskushyökkääjä Teemu Mielonen laukoi suorasta hyökkäyksestä tarkasti 2–1-kavennuksen. Seuran oman kasvatin kauden ensimmäiseen osumaan syöttöpisteen saalisti, puolustaja Emil Leppänen.

Peliitat onnistui kuitenkin kuittamaan tilanteen vain kaksi minuuttia myöhemmin. Puolustaja Valtteri Parikka täräytti maskin takaa illan toisen osumansa. Lohipaidat hakivat vimmatusti lisämaaleja, mutta kotijoukkueen tiivis puolustuspeli toimi. Kotijoukkueen hyökkääjä Eetu Elo viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

Kiekko-Vantaan lauantai-illan suurin plus-merkintä kuuluu faniryhmä Ruutanoille. Heinolaan matkustaneet fanit pitivät hallissa ääntä ja kannustivat omiaan tuttuun tyyliin intohimoisesti.

Lohipaitojen kausi jatkuu keskiviikkona mielenkiintoisella vierasottelulla sarjakärki TUTO Hockeyn vieraana. Seuraavan kerran Kiekko-Vantaa pelaa kotiyleisön edessä lauantaina Hermestä vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 4–1 (2–0, 0–0, 2–1)

12.41 1–0 Henri Fomin (Valtteri Parikka) YV

18.20 2–0 Valtteri Parikka

42.40 2–1 Teemu Mielonen (Emil Leppänen)

44.35 3–1 Valtteri Parikka (Jaakko Lantta, Eetu Elo)

56.31 4–1 Eetu Elo (Valtteri Parikka, Markus Hämäläinen) TM