Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskevät taas yhteen

29.12.2016

Julius Rantaeskola haastattelussa:

Kahdeksan kotivoittoa putkeen napannut Kiekko-Vantaa matkustaa perjantaina vuoden viimeiseen otteluun Lempäälän LeKin vieraaksi.

Joukkueet iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Tuolloin sarjakolmonen Kiekko-Vantaa ryöpytti LeKiä nousujohteisen peliesityksen jälkeen maalein 7–2. 

Lohipaitojen maaleista vastasivat: Frank Gymer, tehot 1+1 kerännyt Joonas Hyttinen, kauden 13. osumansa iskenyt Julius Rantaeskola ja kaksi kihausta mieheen viimeistelleet, voimahyökkääjä Patrik Moisio (2+1) ja kultakypärä Toni Leinonen (2+0).

– Pystyimme paineistamaan ja haastamaan hyvin vastustajan pakkeja. Kakkoskiekoilla maalin edessä olimme vahvoja. Jäähyboksissa emmme voi istua niin paljon kuin keskiviikkona, vastustaja teki molemmat maalinsa ylivoimalla, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Perjantaina Lempäälässä ottelun luonne tulee varmasti muuttumaan jonkin verran. Saukkopaidat tulevat varmasti kotikaukalossaan taistelemaan sarjapisteistä sisuuntuneena. Mitään ei siis tule tälläkään kertaa saamaan ilmaiseksi.

– Sama joukkue vastassa kuin keskiviikkona, ja niiden voittolukemien jälkeen ei voisi olla enää haastavampaa lähtökohtaa iltaan. Vastustaja tulee sisuuntuneena sarjan pienimmässä kaukalossa. Se on meille iso mittari, Mälkiä sanoo.

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen vain kerran kokonaan ilman pisteitä jäänyt Kiekko-Vantaa on pelannut viime aikoina raikasta ja tehokasta hyökkäyspeliä neljän ketjun voimin. Luisteluvoimaisen joukkueen puolustuspeli on myös toiminut oikeastaan läpi kauden erinomaisesti.

Kiekko-Vantaan alkukauden syömähammas on ollut kippari Leinosen, keskiviikkona neljä syöttöpistettä keränneen Pekka Niemimaan ja  Rantaeskolan muodostama LNR-ketju. Viime keväästä saakka yhdessä pelannut hyökkäystrio on kerännyt yhteensä 77 tehopistettä ja kaikki kolme pelaajaa löytyy Mestiksen pistepörssissä 15 parhaan joukosta. 

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen, hyökkääjät Joel Lehtinen ja Samu Tuomisto. Puolustaja Juho Rautanen edustaa Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Lempäälän Kisa lähtee perjantai-illan kiekkonäytelmään sijalta 10. Saukkopaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan nyt viisi pistettä. 

Hyökkäysvoimainen LeKi on pelannut myös varsin hyvin marraskuun maajoukkuetauon jälkeen, sillä Miikka Kuuselan luotsaama ryhmä on voittanut 11 edellisestä ottelustaan kahdeksan.

Saukkopaitojen avainpelaajiin kuuluvat: maalivahti Christian Heljanko, viime kaudella lohipaidassa esiintynyt puolustaja Jimi Kuronen, kiekollinen puolustaja Matias Haaranen, kultakypärä Anton Levtchi ja näppärä taskuraketti Santeri Vuoti.

Kiekko-Vantaan vuoden viimeinen taistelu sarjapisteistä starttaa Lempäälässä perjantaina klo 18.30. 

Loukkaantumisraportti:

Joel Lehtinen, alavartalovamma (Palannut harjoituksiin. Tilannetta seurataan päivittäin.)

Samu Tuomisto (Paluu todennäköisesti tammikuussa. Tilannetta seurataan päivittäin)

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle ponnistanut LeKi ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 46 kertaa. Voitot ovat vantaalaisille 24–22. 

2) Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä tehoilla 8+20. Kultakypärä Leinonen lähtee perjantain otteluun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä on päässyt tehopisteiden makuun 12:ta edellisestä ottelusta 11:sta.

3) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola pelaa uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa. Maaliahne hyökkääjä lähtee myös otteluun kolmen ottelun pisteputkessa.

4) Lohipaitojen tuorein hankinta Patrik Moisio on iskenyt vähintään maalin kaikissa kolmessa pelaamassaan ottelussa. TPS-kasvatti on nakuttanut kolmeen otteluun tehot 4+1.

5) Mestis on äärimmäisen tasainen sarja, silä sijat 3–10 ovat ainoastaan kymmenen pisteen sisällä toisistaan.

6) LeKin ykköstykki Anton Levtchi on hurjassa vireessä. Marraskuun Mestis-pelaajaksi valittu Tapparan sopimuspelaaja on 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

7) Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Kiekko-Vantaa on voittanut näistä kaksi ja kerännyt kaikista vähintään pisteen.

Seuraa heitä:

#78 Iiro Sulin, Kiekko-Vantaa

Alakerran isäntä on pelannut viime aikoina todella väkevästi. Puolustaja keräsi keskiviikkona kolme syöttöpistettä ja loisti molemmissa päissä kenttää. Plusmiinus-tilasto on yksi vantaalaisten parhaista, +13. Se kertoo paljon luotettavan Ässä-kasvatin kaudesta. Vahva omalla alueella: voittaa kaksinkamppailuita, avaa peliä mainiosti, operoi tyylikkään rauhallisesti illasta toiseen. Muodostanut Nico Nurmikannan kanssa toimivan pakkiparin.

#18 Jimi Kuronen, LeKi

Jokerikasvatti pelasi oli LeKin jääaikakuningas keskiviikkona. Sulavasti luisteleva alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti on saukkopaitojen tärkeimpiä yksilöitä. Kiekkorohkealle puolustajalupaukselle sattuu välillä virheitä, mutta toisaalta taas hän pystyy luomaan maalipaikkoja hyökkäyspäässä ja on käyttökelpoinen pelaaja ylivoimalla viivassa. Kuronen pelasi viime kaudella Kiekko-Vantaan riveissä. Tällä kaudella LeKissä 20 ottelussa tehot 2+7.

Mestis