Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa haastaa TUTO Hockeyn

18.11.2016

Hyökkääjä Teemu Väisänen ennakkohaastattelussa:

Pisteputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina kärkisijoista tappelevan TUTO Hockeyn vieraaksi Kane´s Weekendin huipennukseen.

Tunteita ja tuoksuja ei tule lauantai-illan spektaakkelista puuttumaan, kun viime vuosien arkkiviholliset ottavat yhteen toista kertaa tällä kaudella.

– Vastus ei ainakaan helpotu. TUTOlla on tähän sarjaan kokenut ja laadukas joukkue. Ei Turusta kuitenkaan ole mikään mahdoton tehtävä pisteitä käydä ryöstämässä meidän hyvällä aktiivisella tekemisellä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo. 

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona kotikaukalossaan viihdyttävässä pääkaupinkiseudun paikalliskamppailussa voittolaukauskilpailun jälkeen Espoo Unitedin maalein 4–3. 

Lohipaitojen sankariksi nousi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa varsinaisella peliajalla iskenyt, pelintekijä Joona Harjama, joka ratkaisi myös tyylikkäällä osumalla lisäpisteen kohtalon rankkarikisassa.

Vantaalaisorkesteri on kerännyt kaikista kolmesta marraskuun maajoukkeutauon jälkeen pelaamistaan ottelusta pisteitä ja esiintynyt vahvasti.

– Meillä on ollut hyvä peli-ilme. Tekeminen on ollut selvästi raikkaampaa ja jalka on liikkunut paremmin kuin juuri ennen taukoa. Saimme tauolla levättyä ja treenattua hyvässä suhteessa. Akut on ladattu niin mentaalipuolella kuin fyysisestikin, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan alkukauden syömähammas on ollut, jo viime keväänä kasattu kapteeni Toni Leinosen (3+11), Pekka Niemimaan (7+6) ja Julius Rantaeskolan muodostama LNR-ketju. 

Maajoukkuetauon jälkeen lohipaidat ovat rummuttaneet ja hallinneet pelejä toimivasti neljällä hyökkäystriolla. Oikeat koostumukset ovat hiljalleen siis löytymässä.

– Mestiksessä pitää olla neljä ketjua, jotka pystyvät pelaamaan ja luomaan tilanteita. Meitä on tietenkin auttanut myös se, että meidän ja Jokereiden loukkaantumistilanne on paljon parempi, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Sairastumisen vuoksi keskiviikkona sivussa ollut puolustaja Iiro Sulin palaa pelaavaan miehistöön. Alustavien tietojen mukaan Aaro Peltonen jatkaa tolppien välissä. 

Jokerilainat, maalivahti Jani Kautto, alle 20-vuotiaiden maajoukkuepakki Juho Rautanen, Atte MäkinenMiro Mäkinen ja Frank Gymer jatkavat lohipaitojen kokoonpanossa.

Loukkaantumisen vuoksi sivussa on edelleen laitahyökkääjä Joel Lehtinen (alavartalovamma). Sen sijaan puolustajalupaus Oliwer Kaski palasi HIFK:n vahvuuteen. 

TUTO Hockey lähtee rankkaan viikonloppuun sijalta kolme. Kirkkaimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva ryhmä voitti keskiviikkona vieraskaukalossa Peliitat jatkoajan jalkeen lukemin 3–4. Perjantaina turkulaiset kohtaavat vieraskaukalossa Mestis-tulokas Espoo Unitedin.

Eniten ylivoimamaaleja latounut TUTO Hockey on pelannut äärimmäisen vahvasti nimenomaan kotikaukalossaan, sillä viidestä edellisestä kotiottelusta se on voittanut neljä.

Turkulaisten avainpelaajiin kuuluvat, maalivahtilupaus Karolus Kaarlehto,  Anssi Virkki, Tomi Wilenius,  Joonas Toivanen, Mestiksen pistepörssiä johtava seuraikoni Aki Keinänen, Tuukka Pulliainen ja lohinutustakin tuttu TPS-laina Timi Lahtinen.

Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa lauantaina klo 17 Kupittaan Marli Areenalla.

Tiesitkö?

1) TUTO Hockey voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Marli Areenalla 12. lokakuuta maalein 3–2. Vantaalaisten osumista vastasivat Joonas Hyttinen ja Julius Rantaeskola.

2) Kiekko-Vantaan puolustaja Juho Rautanen ja keskushyökkääjä Joona Harjama lähtevät lauantai-illan huumaan kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa.

3) Viimeisen kolmen kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet Mestiksen runkosarjassa yhteensä 20 kertaa. Niistä yhdeksän on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen (voitot TUTO Hockeylle 14–6)

4) Kiekko-Vantaa voittanut TUTOn viimeksi varsinaisella peliajalla Turussa kaksi vuotta sitten (22.11.2014 lopputulos 0–6). Tuolloin K-Vantaan oma kasvatti taikuri Iikka Kangasniemi keräsi ottelussa tehot 1+3.

5) Kiekko-Vantaa on pelannut tällä kaudella ennätystasaisia otteluita, sillä 18 pelaamastaan ottelusta peräti 13:sta on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Peräti yhdeksän kertaa ratkaisu on nähty joko jatkoajalla tai voittolaukauskilpailussa.

Seuraa heitä:

#28 Teemu Väisänen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti on pääsemässä hyvään vireeseen. Viime lauantaina Hokkia vastaan upea esityö Atte Mäkisen maaliin. Jalka liikkuu, maisema vaihtuu ja laukaus lähtee napakasti. Älykäs pelimies tekee jäällä paljon oikeita ratkaisuja. Tällä kaudella 12 ottelussa tehot 0+2.

#63 Tomi Wilenius, TUTO Hockey

Taitava maalintekijä pamautti viime kaudella SaPKo-paidassa peräti 22 maalia ja oli yksi sarjan parhaimmista maalintekijöistä. Tällä kaudella ruuti on ollut kuivempaa, sillä kasassa on neljä osumaa ennen viikonlopun vääntöjä. Laukaus lähtee todella napakasti ja tarkasti. Erinomainen ylivoimapelaaja. 

Mestis