Kiekko-Vantaa | Mestis

KAUSIENNAKKO: Parantamaan viime kaudesta

13.09.2016

Kiekko-Vantaa haluaa parantaa viime kaudesta ja tähtää jälleen korkealle. Murtuuko lohipaitojen puolivälieräkirous viimein?

Rankka harjoituskausi on vihdoin ohi ja Vantaalla kaikki on valmista odotetun Mestis-kauden alkuun. Nuori ja nälkäinen Kiekko-Vantaa lähtee kauteen isompien haastajana, mutta kärkikahinat ja menestyminen eivät suinkaan ole mahdottomuus.

Lohipaidat aloittavat 50 ottelun runkosarjaurakkansa perjantaina mielenkiintoisella ja jännittävällä kotiottelulla Rovaniemen Kiekkoa vastaan. Kiimaa ei tule puuttumaan, kun kuuden kuukauden tauon jälkeen Trio Areenalla tapellaan pisteistä.

– Vihdoinkin alkaa pelit, joissa ruvetaan pelaamaan pisteistä. Valmistutuminen oli ihan ok. Tuloksen tekemisen kanssa on vielä tekemistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kahdeksanneksi runkosarjassa viime kaudella sijoittunut Kiekko-Vantaa teki keväällä Mestis-historiaa nousemalla puolivälieräsarjassa, mestaruuden lopulta voittanutta, ja Liigaan siirtynyttä Jukureita vastaan 3–0-tappioasemasta kolmella peräkkäisellä voitolla upeasti kuilun partaalta seiskapeliin saakka. Matka tyssäsi kuitenkin hyytävässä trillerissä jatkoaikatappioon, joka jätti vantaalaisille hampaankoloon ja suuren menestymisen janon alkavaa kautta ajatellen.

– Viime kaudesta lähdetään parantamaan ja siihen meillä on myös hyvät eväät. Ensin pitää päästä pudotuspeleihin. Sen jälkeen vasta voimme ajatella mestaruustaistelua, Mälkiä toteaa.

Alkuperäisellä Mestis-seuralla Kiekko-Vantaalla on synkkä tilasto puolivälieristä. Lohipaidat ovat esiintyneet 13 kertaa pudotuspeleissä, mutta edenneet vain kerran puolivälieristä eteenpäin – kaudella 2002–03 vantaalaisten voitettua hopeaa. Tähän olisi mukavaa saada muutos. 

Kiekko-Vantaalla on kilpailukykyinen nippu kasassa: maalivahtiosasto on sarjan parhaimmistoa, puolustus on vahva sekä monipuolinen ja hyökkäyksestä löytyy riittävästi tulivoimaa.

Lohipaitojen runko pysyi hyvin kasassa, kun esimerkiksi avainpelaajat Pekka Niemimaa, Julius Rantaeskola, Nico Nurmikanta, Lasse Uusivirta, Lassi Raitanen, kapteeni Toni Leinonen ja vantaalaisten viime kauden paras paras pistemies Joel Lehtinen kirjoittivat nimensä jatkosopimuksiin.

Kiekko-Vantaa onnistui kesällä myös siirtomarkkinoilla. Runsaasti liigakokemusta kerännyt juonikas pelintekijä sekä taitava mailankäsittelijä Joona Harjama, hurjaa jälkeä A-nuorten SM-liigassa takonut laituri Niklas Andersson, paluumuuttaja Aaro Peltonen ja SaPKosta saapunut kolmikko: Joonas Hyttinen, Paavo Ylipaino ja Iiro Sulin ovat kaikki omissa rooleissaan kovan luokan tekijöitä Mestikseen. 

– Meillä on aika samantyylinen joukkue kuin vuosi sitten: aktiivinen ja hyvin liikkuva.  Suunnanmuutospeli on se meidän juttu. Pelaajilla on kova halu mennä eteenpäin ja heidän kanssaan on hieno tehdä hommia, toisen kautensa vantaalaisten penkin takana aloittava Mälkiä toteaa.

Keskiviikkona käynnistyvästä 13 joukkueen voimin pelattavasta Mestis-kaudesta voidaan odottaa taas äärimmäisen tasaista. Ennakkosuosikkeina kannujahtiin lähtevät Kajaanin Hokki, tulokasjoukkue Espoo United ja TUTO Hockey. Vahvoja haastajia on kuitenkin useampia.

– Uskon, että taas tulee tasainen sarja. Moni joukkue on mielestäni vahvistunut. Kokeneita pelaajia on palannut sarjaan. Suurin osa on kuitenkin nuoria pelaajia ja hekin ovat taas vuotta kokeneempia. Ennakkosuosikkina ovat ne joilla on vahva materiaali, mutta täytyy muistaa, että kaukalossa ne pelit ratkaistaan, Mälkiä pohtii.

Kiekko-Vantaan Mestis-kausi starttaa perjantaina 16. syyskuuta kotiottelulla RoKia vastaan. Liput edullisimmin ennakkoon hankittuna (mm. rajoitettu erä 5€:n alennuslippuja) Ticketmasterista. Kausikortit löydät TÄÄLTÄ.

Päävalmentaja Simo Mälkiä Lohi-TV:n kausiennakkohaastattelussa:

Aiheeseen liittyviä uutisia:

RANTAESKOLA HARJOITUSKAUDEN TEHOKKAIN 

HARJOITUSKAUDEN OTTELUIDEN TULOKSET JA RAPORTIT

 

Mestis