Kiekko-Vantaa | Mestis

Katseet kohti vieraskiertuetta

08.12.2016

Joonas Hyttinen ennakkohaastattelussa:

Yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa matkustaa viikonloppuna kauden toiselle vieraskiertueelle. 

Perjantaina vastaan asettuu seitsemän ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautunut Hermes. Lauantaina edessä on viimeinen vierasottelu ennen joulutaukoa, kun Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT ottavat yhteen Keuruulla.

Kokkolan perjantai-illasta ei tule sähköä puuttumaan. Neljänneksi sarjassa nousseet lohipaidat tavoittelevat pisteputkelle jatkoa. Hyökkäysvoimainen Hermes puolestaan lähtee kääntämään kurssiaan.

– Hermes on hyvä kotijoukkue. Ärsytetty vastustaja tulee vastaan. Omat haasteensa meille tuo matkustaminen, sillä pitkä päivä vietetään bussissa ja valmistautuminen onkin isossa roolissa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona kiihkeässä paikalliskamppailussa Espoo Unitedin maalein 5–2. Viidennen peräkkäisen kotivoittonsa kairanneen vantaalaisorkesterin maaleista vastasivat Nico Nurmikanta, Pekka Niemimaa, Atte Mäkinen, Julius Rantaeskola ja Miro Mäkinen.

Vantaalaiset ovat tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue ja vaikea vastustaja voitettavaksi. Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa on voittanut marraskuun maajoukkuetauon jälkeen yhdeksästä ottelustaan seitsemän ja kerännyt jokaisesta kamppailusta pisteitä. 

Lohipaitojen alkukauden syömähammas on ollut kapteeni Toni Leinosen, luottosentteri Pekka Niemimaan ja maalipyssy Julius Rantaeskolan johtama LNR-kentällinen. 

Viime aikoina tulitukea on tullut laajalta rintamalta, sillä niin juonikkaan pelintekijä Joona Harjaman, tunnollisen kahden suunnan sentteri Miro Mäkisen kuin näppäräkätisen Teemu Mielosen johtamat hyökkäystriot ovat saaneet tulosta aikaan.

Viidentenä sarjassa majaileva Hermes on hävinnyt seitsemän edellistä otteluaan. Eroa Kiekko-Vantaaseen on ainoastaan kaksi pistettä, joten edessä on kuuluisa kuuden pisteen ottelu.

Antti Karhulan luotsaama ryhmä on tehnyt neljänneksi eniten maaleja koko sarjassa, eikä suinkaan sattumalta. Hermes on yksi sarjan kilpailukykyisimmistä joukkueista hyökkäykseltään.

– Pelin luonne muuttuu nyt kun pelataan vieraissa. Hermes ajattelee peliään paljon hyökkäyksen kautta ja me tiedostamme sen, Mälkiä toteaa.

Hermeksen avainpelaajiin kuuluvat: pakkien pistepörssiä johtava Miika Franssila, maaliahne laitahyökkääjä Niklas Appelgren, kapteeni Jussi Nättinen, vauhtikone Samu Markkula, oikealta napakasti laukova Joonas Huovinen ja luottosentteri Mikko Virtanen.

Kokkolassa lohipaitoja odottaa myös huomattavasti isompi kaukalo kuin esimerkiksi Trio Areenalla on. Kaukalon koko luokin oman lisämausteensa perjantai-illan kiekkonäytelmälle.

– Se on vain hyvä asia, että vastustajat ovat erilaisia ja kaukaloiden koko vaihtelee. Se tuo myös piristysruiskeen arkeen pelaajille, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaa ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin. Kauden ensimmäisen keskinäisen väännön Hermes voitti Vantaalla maalein 1–4. Kaksi viikkoa takaperin lohipaidat kaatoivat Trio Areenalla kokkolalaisvieraat lukemin 4–3. 

Kiekko-Vantaan ja Hermeksen kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen starttaa Kokkolan jäähallissa perjantaina klo 18.30. 

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Seitsemään edelliseen otteluun kippari on nakuttanut tehot 3+6.

2) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Hurjan rannelaukauksen omaava Rantaeskola on paukuttanut neljään edelliseen otteluun tehot 2+6.

3) Alustavien tietojen mukaan Kiekko-Vantaan maalilla jatkava Aaro Peltonen on voittanut viidestä edellisestä startistaan neljä.  

4) Kiekko-Vantaan ylivoima on toiminut kotikaukalossa erinomaisesti. Vantaalaiset ovat tehneet eniten ylivoimamaaleja kotikaukalossa koko sarjassa. Puolestaan vieraskaukalossa lohipaidat ovat tehneet vähiten ylivoimamaaleja Mestiksessä. 

5) Kiekko-Vantaa on ottanut vähiten kakkosia ja jäähyminuutteja Mestiksessä.

Seuraa heitä:

#33 Lassi Raitanen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan avainpuolustajiin kuuluva Lassi Raitanen avasi maalitilinsä viime viikonloppuna. Hunters-kasvatti ei ole kaukalon isokokoisin pelaaja, mutta on äärimmäisen hyvä pelaaja omassa päässä: sijoittuu oikein, mailapuolustaa hyvin ja liikkuu erinomaisesti. Kiekollisesti taitava tuplakolmonen on tärkeä palanen myös vantaalaisten ylivoimapelissä. Mestiksen parhaimpia laukausten blokkaajia.

#17 Miika Franssila, Hermes

Vaikka Hermeksellä onkin nimivahva hyökkäysosasto, niin joukkueen kultakypärää kantaa puolustaja Miika Franssila. Aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva Franssila johtaa puolustajien pistepörssiä ja on noussut Mestiksen tähtikategoriaan ryminällä. Luistelu, syöttötaito ja pelinäkemys timanttia tähän sarjaan. Hyvä viivapelaaja ylivoimassa. 

Mestis