Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaalle vieraita Jyväskylästä: Mitään ei saa ilmaiseksi

12.01.2016

Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella JYP-Akatemian. Panosta illan jännitysnäytelmästä ei tule puuttumaan, sillä molemmille joukkueille jaossa ovat tärkeät pisteet kevään tosipelejä ajatellen.

–Oman tekemisen kautta lähestytään JYP-Akatemia-kohtaamista ja lähdetään hakemaan kolmea pistettä. Meille on tullut uusia pelaajia ja heitä ajetaan myös samalla sisään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Neljäntenä sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa lähtee uuteen viikkoon vahvassa iskussa. Loistavaa jääkiekkoa läpi kauden esittäneet vantaalaiset ovat voittaneet kahdeksasta edellisestä ottelustaan kuusi ja taistelevat tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Varsinkin kotikaukalossa pistetahti on ollut hurja ja lohipaidat ovatkin sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue.

Viime viikolla lohipaidat raapivat kasaan kuitenkin ainoastaan kolme pistettä. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa taipui kotonaan TUTOlle maalein 1–3, perjantaina Rovaniemellä RoKi kaatui vantaalaisten käsittelyssä tyylikkäästi 1–6 ja perjantaina Kajaanissa sarjakakkonen Hokki nappasi lohipaitojen päänahan loppulukemin 5–2. 

–Olin tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi Pohjois-Suomen vieraskiertueella. Lauantain Hokki-vierailun tulos jäi tietysti harmittamaan, mutta esimerkiksi 5 vastaan 5 -pelissä pystyimme luomaan parempia maalipaikkoja kuin vastustaja, Mälkiä pohtii.

Kiekko-Vantaan akilleen kantapää löytyy ylivoimapelistä. Vantaalaiset ovat tehneet kahdeksanneksi eniten ylivoimamaaleja tällä kaudella. 23 ylivoimaosumasta vain kahdeksan lohipaidat ovat tehneet kotikaukalossa. Lauantaina Hokin vieraana joukkue tarvitsi kahdeksan ylivoimamahdollisuutta maalintekoon. 

–Ylivoima ei toiminut Hokkia vastaan laisinkaan. Sitä on paljon harjoiteltu, käyty läpi ja hiottu. Siihen tulee nyt jonkin verran pelaajamuutoksiakin, Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaan ykkösketju Toni Leinonen-Pekka Niemimaa-Jere Laine on tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista hyökkäystrioista. Kolmikko on kerännyt kymmenessä edellisessä ottelussa yhteensä 29 tehopistettä (Laine 4+4, Niemimaa 5+6 ja Leinonen 2+8). 

Vantaalle vierailulle saapuva JYP-Akatemia on sarjassa sijalla 11. Hurrikaanipaidoilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan jo 10 pistettä, joten se tarivtsee kiireisesti pisteitä ja voittoja. Viime kaudella Mestiksen parhaaksi valmentajaksi valitun Jukka Ahvenjärven ryhmän otteet ovat ailahdelleet paljon. Kymmenestä edellisestä ottelusta JYP-Akatemia on voittanut neljä. 

Varsinkin vieraskaukalossa JYP-Akatemialla on ollut suuria vaikeuksia. Hurrikaanipaidat ovat voittaneet kymmenestä edellisestä vierasottelustaan ainoastaan kaksi. 15 pelaamastaan vierasottelusta joukkue on haalinut kasaan vain 12 pistettä.

JYP-Akatemia ei ole materiaaliltaan sarjan kirkkainta eliittiä ja ryhmä nuorentui täksi kaudeksi entuudestaan. Joukkueen suurimmat tähdet ovat läpimurtokauttaan pelaava kultakypärä Samuel Salonen, neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa keskiviikkoiltaan lähtevä kapteeni Mikko Virtanen ja viime aikoina puolustajan tontilla tuurannut taitava Joose Antonen. JYP-Akatemian kokoonpano on elänyt kauden aikana paljon, sillä hurrikaanipaidan on pukenut päälleen jo 43 pelaajaa.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. 16. lokakuuta lohipaidat hakivat Jyväskylästä taikuri Joel Lehtisen jatkoaikamaalilla voiton maalein 1–2. 

–JYP-Akatemia on nuori, liikkuva ja yritteliäs ryhmä. He pelaavat tiivistä viisikkopeliä, eikä heitä vastaan mitään saa ilmaiseksi, Mälkiä arvioi.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutoksia. Tuore vahvistus Nico Aaltonen pelaa ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella lohipaidassa. Monipuolinen hyökkääjä saa rinnalleen kultakypärä Joel Lehtisen ja HIFK-laina Miro-Pekka Saarelaisen. Bluesin liigamiehistöstä lainapestiltä palannut laitahyökkääjä Nico Friman sekä Aleksi Järvinen palaavat kokoonpanoon. Torjuntavastuun ottaa Lassi Yrjölä

HIFK:n lainapelaajista vantaalaisten mukana ovat puolustaja Eemeli Heikkinen sekä hyökkääjät Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen. 

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian kauden toinen keskinäinen kohtaaminen starttaa Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Ottelun ennakkovideolla pelipäivän aamuna haastattelussa puolustaja Henry Roihu:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 13.1. klo. 12:45)

Mestis