Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaalle ensimmäinen voitto - Rantaeskola ratkaisi jatkoajalla

21.03.2016

Janne Juutisen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi neljännessä puolivälieräottelussa hallitsevan Mestis-mestarin Jukurit jatkoajalla maalein 4–3 (1–2, 1–1, 1–0, 1–0). Lohipaitojen sankariksi nousi ottelun ajassa 70:56 ratkaissut Julius Rantaeskola.

Selkä seinää vasten pelannut Kiekko-Vantaa laittoi kaiken likoon ja kairasi upean voiton hurjalla taistelulla. Lohipaidat pelasivat hyvän ja ehjän kamppailun kotiyleisön edessä kaventaen ottelusarjan 3–1:een.

–Se oli itse asiassa helpompi tilanne lähteä tähän otteluun pelaamaan, kun meillä oli vain voitettavaa. Vastustaja kuitenkin miettii tuossa asemassa sitä, että heidän pitää se yksi voitto vielä saada raavittua, jotta sarja katkeaisi, kapteeni Toni Leinonen sanoi. 

Vantaalaiset tulivat maanantai-illan jännitysnäytelmässä 1–3-tappioasemasta hienolla nousulla rinnalle ja lopulta ohi. 

–Hieno fiilis voittaa tällä tavalla. Kaikki neljä ottelua on ollut tosi tiukkoja ja ollaan oltu koko ajan ihan veitsenterällä, milloin se kääntyy sille toiselle puolelle ja saadaan se avausvoitto. Nyt se tarvitisi sen neljännen matsin ennen kuin saatiin kaivettua se ensimmäinen voitto, Leinonen kertoi.

Kiekko-Vantaan maaleista maanantai-illan jännitysnäytelmässä vastasivat ylivoimalla maaliverkkoa heiluttanut kippari Toni Leinonen, tehot 1+1 saalistanut Janne Juutinen, vajaa neljä minuuttia ennen päätössummeria 3–3-tasoituksen vääntänyt Teemu Mielonen ja jatkoajalla Trio Areenan voittomaalillaan räjäyttänyt Julius Rantaeskola.

Jukureiden maaleista Tikkurilassa vastasivat avauserässä kaksi maalia paukuttanut snaipperi Roope Ranta ja toisessa erässä mikkeliläisten kolmannen osuman napauttanut laitahyökkääjä Niko Laakkonen.

Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto pelasi erinomaisesti ja pysäytti 20 kiekkoa. Jukureiden tolppien välissä Mika Norjalla oli hikisempi iltapuhde, sillä torjuntoja kertyi 34 kappaletta. 

Tulikuuma puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Mikkelissä legendaarisessa Kalevankankaan jäähallissa. Kiekko tippuu jäähän viidennessä puolivälieräottelussa klo 18.30. 

Kooste ottelusta:

Voittomaalin viimeistellyt Julius Rantaeskola haastattelussa pelin jälkeen:

Ottelun lehdistötilaisuus:

Mestis