K-Vantaa vierailee Jyväskylässä: Jokainen piste on tärkeä

22.01.2016

Päävalmentaja Mälkiän ennakkokommentit JYP-Akatemia ottelusta:

Kiihkeästi kotiedusta kamppaileva Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina pudotuspelipaikasta haaveilevan JYP-Akatemian vieraaksi Jyväskylään.

Kiekko-Vantaa on sarjassa viidentenä, kun runkosarjaa on jäljellä enää 14 ottelun verran. Mestiksen keskikasti on äärimmäisen tasainen, sillä joukkueet sijoilla 4–7 ovat ainoastaan viiden pisteen sisällä toisistaan. Taistelu kotiedusta pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle käy kuumana.

–Tämä on tärkeä ja hyvä jakso joukkueelle myös siinä mielessä, että jokainen piste sekä voitto ovat tärkeitä. Koko ajan kohti kevättä mentäessä pelit kovenevat ja nyt tässä haetaan ihan tosissaan niitä asetelmia pudotuspeleihin, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Julius Rantaeskola kertoo.

Vantaalaisten tulokset ovat ailahdelleet viime aikoina, sillä lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kärsi Jokipoikien vieraana kirvelevän tappion maalein 2–0. Kahdesta peräkkäisestä tappiosta huolimatta joukkueen esityksissä on ollut paljon hyvää.

–Lähdetään hakemaan kolmea pistettä Jyväskylästä ja yritetään palata taas voittojen tielle. Edellisestä ottelusta on opittu ja nyt pitää vaan laittaa paikoista sisään, läpimurtokauttaan pelaava Rantaeskola sanoo.

Tälle kaudelle entisestään nuorentunut JYP-Akatemia on sarjassa toiseksi viimeisenä. Ailahtelevasti läpi kauden pelanneet hurrikaanipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

Keskiviikkona SaPKon vieraana 3–1-tappion kokeneilla jyväskyläläisillä on matkaa pudotuspeleihin jo 11 pistettä, joten sen on ruvettava voittamaan pelejä ehtiäkseen mukaan pudotuspelijunaan. Joukkueen suurimpiin tähtiin kuuluvat nuorten maailmanmestari Topi Nättinen ja paras pistemies Samuel Salonen.

Kiekko-Vantaa ja JYP-Akatemia ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lohipaidat ovat juhlineet voitto molemmilla kerroilla. Edellinen kamppailu on vielä tuoreessa muistissa, sillä viikko sitten keskiviikkona vantaalaiset nappasivat Trio Areenalla täyden pistepotin murskalukemin 7–0.

–Se oli meiltä todella hyvä 60-minuuttinen ja jaksoimme painaa loppuun asti, vaikka peli olikin ratkennut jo aiemmin. Viimeistelimme tehokkaasti ja puolustimme hyvin, eikä annettu vastustajalle kovinkaan montaa maalipaikkaa, tehot 1+1 kyseisessä ottelussa kerännyt Rantaeskola muistelee.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Torjuntatilaston seitsemäs Jani Kautto palaa tolppien väliin ja kapteeni Toni Leinonen ottaa tutun paikkansa ykkösketjussa Pekka Niemimaan sekä Jere Laineen rinnalla. Myös puolustaja Valtteri Parikka palaa vantaalaisten kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. HIFK-lainoista mukana on kauden ensimmäisen ottelunsa pelaava Matti Lamberg. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Henry Roihu

Kiekko-Vantaan ja JYP-Akatemian kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen starttaa lauantaina Jyväskylässä Synergia-Areenalla klo 17.00.